Saturday 9 May 2009

ITC Türkiye Temsilciliği ve görev değişikliği

ITC Türkiye Temsilciliği ve görev değişikliği


08 Mayıs 2009, Cuma.

Bilindiği gibi hiç bir kimse getirildiği bir göevde sonsuza kadar kalmıyacak. Irak Türkmen Cephesi'nin de diğer kuruluşlar gibi kurum ve temsilçiliklerinde değişiklik yapması çok normaldır.



Önemli olan yeni göreve getirilen kişlerin Türkmen halkının uğradığı mazalimleri ortadan kaldırmak ve yasal haklarını elde etmek için başlatılan milli mücadeleyi en yüksek seviyede sürdürmeleridir.

Her kesce bellidir ki, Ankara Temsilçiliği 1995 yılında kurulan Irak Türkmen Cephesi'nin yurtdışında açtığı ilk Temsilciliğidir. Bu Temsilciliği bir zamanlar sayın İsmet KOÇAK ve Mustafa ZİYA beyler yönetmişlerdi. Sonra sayın Ahmet MURATLI beyler göreve atandılar. Her kes Temsilçiliği olağanüstü bir şekilde yönetmişti ve Türkmen davası yolunda hizmetlerini esirgemeden sunmuştu.

Ancak bu bir bayrak yarışıdır artık ve her kesin bu davanın içinde olması gerekiyor. Özelliklede geçmişlerini Türkmen davası yolunda geçiren mücadelecilerinin Türkmen kuruluşları başında olmaları, davamıza büyük yararlar sağlıyacaktır. Çünkü onlar mücadeleyi en zor günlerde yapmışlardı. Davaları oğruna işkencelerin en ağırlarına katlanmışlardı ve yıllarının en güzellerini hapislerde geçirmişlerdi.

Sayın Ahmet MURATLI beyler Temsilci olduğu sırada en başarılı işlerin üstesinden gelmişti. Yurtdışındaki Türkmen Kuruluşlarını bir araya getirmek, Türkiye'nin her vilayetinde, Türkmen dava ve sorunlarıyla ilgili onlarca konferanslar düzenlemek, Türkiye'nin bir çok Tv kanal ve gazeteleri yoluyla Türk Ulusuna Türkmen Davasının gelişme ve yankılarını aktarmak, ITC'nin yurtdışındaki Temsilçilikleri arasında çalışma metodu sağlamak ve Ankara'da en büyük Türkmen Yürüşünü düzenlemek gibi bir çok başarılı faaliyetlerle MURATLI'nın dosyası kabarıktır.

Kuşkusuz ki Ahmet MURATLI beylerden Temsilçiliği vekaleten görev alan, ve Dr. Mustafa ZİYA döneminden buyana Temsilcilikte bulunan Sadun KÖPRÜLÜ beyler de yukarıdaki tüm faaliyet ve eylemlerde görev başındaydı. ITC Yürütme Kurulu, Ankara'daki Temsilciliğin yeni dönemini, KÖPRÜLÜ'ye devretmekle gerçek kararını almıştır. KÖPRÜLÜ, Saddam rejimin iktidarında gençliğinin 17 yılını Türkmen milliyetçiliğiyle suçlanarak hapiste geçiren bir Türkmen mücadelecisidir. Bu yeni dönemde, Sadun KÖPRÜLÜ'nün, beraberinde Dr. Hicran KAZANCI ve Sayın Adil SELBİ' beylerle birlikte başaralı adımlara imza atacağına ve yurtdışında Türkmen dernek ve kuruluşları arasında kardeşlik, birlik ve beraberlik bağının dahada güçlendirmesine çalışacağına inanıyorum. Temsilcilikteki değişiklerin yurtdışındaki Türkmen halkımıza hayırlı olmasını dilerim.

Ümit KÖPRÜLÜ
Kerkuk.net

No comments: