Friday 29 May 2009

ITC TT Türkçe Olimpiyatları'nda Iraklı Öğrencilerle Biraraya Geldi



29 Mayıs 2009, Cuma

7. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları, dün Ankara Kızılcahamam'daki programla başladı. 115 ülkeden gelen 700 gencin katıldığı açılışa ilgi büyüktü.



Asya Termal Tesisleri'ndeki törende bir konuşma yapan Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne girişi için rekor oy alabiliyorsak, dünyanın dört bir yanındaki çelişkilerde arabuluculuk ve barış rolü üstlenebiliyorsak, Avrupa Birliği sürecinde müzakereleri yürütebili-yorsak bunda bu salondaki inancın büyük rolü var." dedi.



115 ülkeden 700 öğrencinin yarıştığı organizasyonun Komite Başkanı Prof. Dr. Mehmet Sağlam, açılış töreninde yaptığı konuşmada bu öğrencilere seslenerek, "Kazananlar sevinebilir, kaybedenler üzülmesin. Çünkü burada kaybeden yok. Hepinizi Türkçe'nin şampiyonlarısınız." dedi. Türkçe'nin, bir barış dili olduğu kadar bir bilim ve edebiyat dili de mutlaka olacağını vurgulayan Sağlam, "Buna çaba harcayanları minnetle anıyoruz." diye konuştu. ITC Türkiye Temsilci Vekili Sadun Köprülü'nün de konuk olarak katıldığı programda ilgi büyüktü. Program sonrası Irak'ı temsilen gelen öğrencilerle birlikte olan Köprülü, öğrecilere Başarılar diledi. Öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektiren Köprülü; TRT ve CHA'na Türkçe Olimpiyatları hakkında demeç verdi.





Kerkuk.net

No comments: