Tuesday 12 May 2009

ANTALYA'DA KERKÜK GECESİ


ANTALYA'DA KERKÜK GECESİ


Pazartesi, 11 Mayıs 2009
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ'nin 12.Uluslararası Gençlik Şenliği Kapsamında Irak Türkmen Birliği ve Dayanışma Derneği ve Türk ocakları Antalya şubesinin katkılarıyla Atatürk Konferans Salonun da 8 Mayıs Cuma Saat 20:30'da Kerkük gecesi düzenlendi.

Başlayan Programa, Akdeniz Üniversitesi Rektörü İsrafil KurtCephe, Vali Yardımcısı Hakkı Loğolu, Kepez Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Irak Türkmen Birliği ve Dayanışma derneği Başkanı Diş hekimi Kürşat Çavuşoğlu, Türk Ocakları Antalya Şubesi Başkanı Abdullah Uysal ve MHP Antalya İl Başkanı Aydın Yeşilyurt katıldı. Kerkük Gecesine, Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Halk Müziği korosunun eşliğinde iki büyük sanatçı MEHMET ÖZBEK ve ABDURRAHMAN KIZILAY'ın okudukları Kerkük Türküleri İle dinleyicileri coşturdular ve herkese unutulmaz bir gece yaşattılar.

Salonu dolduran vatandaşlar, Ellerinde Türk ve Irak Türklerinin Bayraklarıyla Kerkük Türklerini hep bir ağızdan ve alkışlarla tempo tutarak sanatçılara eşlik ettiler. Irak Türkmen Birliği ve Dayanışma Derneğinin En önemli Hedefleri ise Irak Türkleri arasında Birliği ve dayanışmayı Sağlamak, Irak Türklerinin Haklı davasını diğer dernek ve Kuruluşlarımızla birlikte uluslararası arenaya taşımaktır.

No comments: