Friday 3 December 2010

IRAK'A ÖZGÜRLÜK OPERASYONU VE KERKÜK




YAZARI ALi KERKÜKLÜ-KUM SAATİ YAYINLARI

2003 baharında insanlık, doğanın güzelliklerinin tadını çıkarmaya hazırlanırken talihsiz Irak halkı, dünya tarihinin en büyük emperyalist güçleri olan Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere’nin saldırı ve işgallerine maruz kaldı. Demokrasi ve özgürlük vaadi ile sahneye çıktılar, ama “Demokrasi ve özgürlük” oyununun her sahnesinde, insanlık adına yüz kızartıcı görüntülerden başka bir şey sergileyemediler. Bu toprakları, mazlum insanların kan ve gözyaşları ile suladılar.

Okyanus ötesinde hazırlanan ve yirmi iki ülkenin sınırlarını değiştirmeyi öngören Büyük Orta Doğu Projesi bu coğrafyada adım adım uygulanıyor. Bu kapsamda bir Kürt Devleti’nin temellerini atan işgalci güç Amerika ve İngiltere Türkmen kentlerini de bir bir aşiret reisleri kontrolündeki peşmergeye teslim ediyor. Saddam Hüseyin’in otuz beş yıl baskı ve zulüm altında tuttuğu ve Araplaştırma politikalarına maruz bıraktığı Irak Türkleri, bugün hem işgalci Amerikan ve İngiliz güçleri hem de işbirlikçi Peşmergelerin zulmü altında yaşam ve kimlik mücadelesi veriyor. 1927 yılında Türkmen Şehri Kerkük’te Baba Gürgür’den çıkan petrol herkesin can damarı olacaktı. Olacaktır da bunun Kerkük’e faydası ne? Kerkük, bu gezegende, aklımıza gelebilecek en büyük servetin (zengin petrol yatağı) üzerinde oturup,ama yoksulluk ve sefalet içinde yaşatılan insanların kenti.

İşgal güçlerinin, Irak’lı tutuklulara işkence yapması -tutukluların dövülmesi, aşağılanması, cinsel istismara uğraması ve öldürülmesi dünyanın gündemine oturmuştu.“Medeniyetin taşıyıcısı” olduğunu iddia edenlerin, hemcinslerine karşı yaptığı işkenceler, insanın kanını donduracak türdendir.

ABD ve İngiltere Irak’ı işgal ederken Sünni, Şii ve Kürt diye ithal bir proje ile geldiler. Iraklılık kimliğini silmek için her yola başvurdular, tüm oyun ve planlarını iki mezhep ve bir etnik üzerine kurmuşlardı “böl ve yönet”. İşgalden sonra Irak`ta ölenlerin sayısı 1milyondan fazla ve 4 milyon Iraklı ise yerinden yurdundan oldu.Bu oyunun adı ise “ Özgürlük ve demokrasi” idi, ama ne özgürlük değil mi?

Bugün Irak, Can güvenliğinin olmadığı, dünyanın en tehlikeli ülkesidir. İşte Irak’a ve Iraklılara vaat edilen ve getirilen “özgürlük ve demokrasi”!

Bu kısa ve öz çalışmamızda, ABD ve İngiltere’nin yeni emperyalist stratejisinin pilot bölgesi olan Irak’ta, bölgeyi giderek ateş, vahşet, nefret ve kin girdabına sürükleyecek olan kaos stratejisini lanetlerken, bu stratejinin gölge oyuncuları ve piyonları, olma rolünü üstlenmiş olanların insanlık dışı zihniyetin yaptıklarına karşı susmak istemiyoruz. Ama taraftar gürültüsü içinde sesiniz cılız kalıyor.

ALi KERKÜKLÜ
http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=569836
http://www.hikmetkitap.com/module/kitap/Kitap_208835_irak-a-ozgurluk-operasyonu-ve-kerkuk.html
KUM SAATİ YAYINLARI ,Yayın Yılı: 2010
224 sayfaKitap Kağıdı13,5x21 cmKarton KapakISBN:6053921608Dili: TÜRKÇE

مركز الإعلام التركماني العراقي
ITMC

No comments: