Monday 14 September 2009

Türkmenler de açılım istiyor!





Türkmenler de açılım istiyor!

http://www.kerkuk.net/haberler/haber.aspx?dil=1055&metin=2009091455



14 Eylül 2009, Pazartesi


Kuzey Irak'taki Türkmenler'den 3 önemli talep: "Ovaköy Sınır Kapısı açılsın TRT'de bizim de kanalımız olsun, üniversitelerde ‘Türkmen Enstitüsü' kurulsun!"


HÜKÜMETİN; Kürt kökenli vatandaşlardan Ermenistan'a, Kıbrıs'tan Fener Rum Patrikhanesi'ne kadar çeşitli konularda yaptığı açılımlar tartışılırken, Türkmen soydaşlarımız da seslerini yükseltti. Tercüman'a beklentilerini anlatan Irak Türkmen Cephesi (ITC) Türkiye Temsilcisi Sadun Köprülü, "TRT, çeşitli dillerde yayınlar için çalışma yapıyor.



Dilimizi, kültürümüzü, tarihimizi yansıtabilmek amacıyla Türkmenler için de bir kanal açılmasını rica ediyoruz. Üniversitelerde Türkmen Enstitüsü kurulması, Ovaköy Sınır Kapısı'nın açılması, bizim de beklentilerimiz" dedi.Bize haksızlık yapılıyorTürkiye'de yaşayan herkese gerekli imkanların verildiğini hatırlatan Köprülü, "Zaten Kürt kökenli Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Cumhurbaşkanı, Başbakan, bakan, milletvekili olabiliyorlar.



Elektrik parası dertleri yok, vergi meseleleri yok. Televizyonlarda her türlü konuşmayı yapabiliyorlar. Bazılarının talepleri, demokrasiye aykırı" diye konuştu. Türkmenlerin, Irak'ta ve Türkiye'de çok sayıda devlet kurduğunun altını çizen Köprülü, "Oysa şu an Irak'ta Türkmenlere yönelik büyük bir haksızlık var.



Bu haksızlıklar, yapılan son seçimde de ortaya çıktı" dedi.


Tercüman

No comments: