Friday 4 September 2009

Eline sağlık Fevzi ağabey ...!


Kürtler, Tuzhurmatu'da sadece Türkmenler'in devlet dairelerinde iş bulduğunu idda etti. Kurdistanraport gazetesine konuşan bir Kürt yetkili, Tuzhurmatu ilçe sınırındaki atama kapısının "Türkmenleri kastederek" sadece bir etnik grup fertleri yüzüne açıldığını söyledi.

Gazeteye konuşan Selahattin il meclisi Kürt grubunun eski üyesi Cuma Asi, "Türkmenler'in Tuzhurmatu'daki devlet dairelerindeki oranı %45'tir. Kürtler'inki ise Kürt bölge yönetimi tarafından atanan 8 bin öğretmenle birlikte %22'dir. Kalan oran ise Araplara ait" dedi.

Tuzhurmatu ilçesinin Kürt asıllı kaymakamı Muhammet Reşit ise gazeteye yaptığı açıklamada, bu atamaları engellemek için Selahattin il ine bir dilekçe sunduklarını, dilekçede bu atamaların durdurulmasını istediklerini söyledi. Kürt kaymakam, yapılan atamaları durduracak yetkiye sahip olmadığını söyledi. Kaymakam " Bu atamaları ne ben ne de ilçe meclisi durdurabilir. Çünkü böyle bir yetkimiz yok. Diğer milletler tayinden mahrum. İlçede işe ihtiyacı olan birçok fakir var" dedi.

Bu konuda Kürt gazetesine konuşan ilçedeki Kürt partilere mensup kişiler, bu atamaların arkasında "Türkmen milletvekili Fevzi Ekrem Terzi'"yi kastederek, Sadr grubu üyesi bir Türkmen milletvekilinin bulnuduğunu söyledi.

Gazeteye konuşan bir Kürt partili "Tuzhurmatu ilçe meclisinde ve Selahattin ilinde bu atamaları defalarca engellemek istediler. Ama boşuna, çünkü o milletvekilinin Bağdat'ta çok sözü geçiyor" dedi.Kaynak: Kurdistanraport Gazetesi

THİM-Erbil

No comments: