Tuesday 29 September 2009

Irak Yüksek Seçim Komisyonu Heyeti



ITC Almanya Temsilcisi İle Görüştü


25.Eylül 2009 tarihinde Federal Almanya dış işleri bakanlığı tarafından Irak Yüksek seçim Komisyonu’ndan 9 kişilik bir heyeti Almanya’ya davet edilmiştir. Ziyaretin amacı 27.09.2009 tarihinde Almanya genelinde yapılacak parlamento seçimini yakından takip etmek. Ve muhtemel ocak 2010 tarihinde Irak’ın dışında( Almanya’da) yapılacak seçim la ilgili ön çalışmaların hazırlığını görüşmek. Yüksek seçim komisyonun isimleri.

1. Fareç Al-Haydari Başkan
2.Emel Bayraktar Başkan Yardımcısı
3Dr. Usame Al-Ani Üye
4.Hamdiye Al-Huseyni Üye
5.Saad Al-Rawy Üye
6.Kasim Al-Abbudi Üye
7.Kerim Al-Temimi Üye
8.Tegrid Alaaddin Üye
9Serdar Abdulkerim Üye

Irak Türkmen Cephesi Almanya Temsilcisi Sayın Ganim Authman Komisyon heyet ile Palas Otelinde yaklaşık bir saatlik bir toplantı düzenlemiştir. Toplantıda özellikle Seçim yasası ve yurt dışında muhtemel yapılacağı tahmin edilen Irak parlamento seçimi hakkında görüşmeler olmuştur. Heyetin Başkan Yardımcısı Türkmen Kökenli Sayın Emel Bayraktar Ganim Authman ile ayrıca özel bir toplantı yaparak Seçimle ilgili son gelişmeleri görüştüler.

Bu arada federal Almanya’da Pazar günü yapılan Seçimlerinde sonuçları açıklandı, Almanya Federal Seçim Komisyonundan yapılan açıklamada, Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) yüzde 23, Hür Demokrat Parti'nin (FDP) yüzde 14,6, Sol Parti'nin yüzde 11,9 ve Yeşiller Partisi'nin yüzde 10,7 oranlarında oy aldığı bildirildi.

Seçimlere katılma oranını yüzde 70,8 ile bugüne kadarki en düşük katılma oranı olduğu kaydedildi. Bu neticelere göre SPD, en kötü seçim sonuçlarından birini alırken, FDP ve Yeşiller Partisi seçimlerde bugüne dek en iyi sonucu elde ettiler. Alınan bu sonuçlara göre CSU ve FDP ile koalisyon hükümeti kurmak isteyen CDU'nun, bu isteğini gerçekleştirme olasılığı büyük görünüyor.

INFO.ITC.BERLİN

No comments: