Wednesday 16 September 2009

Bütün Türkmen Siyaset ve Dava Adamlarının Dikkatine

Bilindiği gibi Türkmen toplumu, 2010 Ocak ayında genel seçimlere katılacak ve Irak’taki siyaset yarışında yerini alarak önemli bir sınav verecektir. Önümüzdeki süreç bu bakımdan önemli bir zaman dilimi olarak değerlendirilmeli ve bu dönemde hem halkımıza, hem de yarışa giren siyasetçilerimize moral ve ümit vermeliyiz.

Bu noktayı göz önünde bulundurarak bütün Türkmen siyasetçileri, parti yöneticileri, fikir ve kültür adamları, el ve gönül birliği yapmalı, birbirilerine karşı kırıcı demeç, yazı, görüş ve bildiri yayınlamamalıdır.

Birbirimize karşı olan eleştirilerimiz varsa, bunları kendi aramızda yapmalıyız. İhtilaflı görüş ve eleştirilerimizi yazılı ve sözlü medya önünde kesinlikle yapmamalıyız. Özellikle seçim döneminde Türkmenlerin izleyeceği stratejiler de alenî olarak ortaya atılmamalı, seçim sonuçları alındıktan sonra uygulanmış olan taktikler ve stratejiler medya önünde tartışılmalıdır. Çünkü alenî biçimde ilan edilen stratejilere karşılık, Türkmenlere rakip olan diğer siyasî odaklar da karşı önlem alabilir ve Türkmen siyasetçilerinin uygulayacağı stratejik taktiklerin önünü kesebilirler.

Türkmen davasına gerçekten gönül verip hizmet yapmak isteyen bütün dava arkadaşlarımızdan, aralarındaki sorunları ve ihtilafları medya önünde değil, kendi aralarında yapacakları toplantılarda değerlendirmelerini ve tartışmalarını rica ediyor, en azından Türkmen toplumunun seçimden selametle ve olumlu sonuçlarla çıkacakları seçim gününe kadar, böyle bir centilmenlik antlaşmasına riayet etmelerini Türkmen toplumu adına istirham ediyoruz.

Kemal Beyatlı
Irak Türkmen Basın Konseyi
Genel Sekreteri

No comments: