Saturday 24 May 2008

TAZEHURMATU VE BEŞİR’E ZİYARET


TÜRKMENELİ TV - Kerkük İl Meclisi başkanı Rızgar Ali ve İşamerika güçlerinin Kerkük’taki komutanı Colnil Brown’nun başında olduğu heyet, Türkmen Tazehurmatu nahiyesi ve Beşir köyüne bir ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyaret, bölgedeki altyapı hizmetleri eksiklikleri ve gayrimenkul anlaşmazlığı sorunlarını ele almak üzere yapıldığı belirtildi.

İlk olarak Tazehurmatuya giden ziyaretçi heyeti nahiye müdürü Talip Hadi karşıladı.Ziyaret sırasında, nahiyenin geçmişten beri hatta günümüzde de ihmal edildiği belirtildi,ayrıca nahiyedeki eksiklikleri gidermek için fikir alışverişinde bulunuldu.

Ziyarette bir konuşma yapan Kerkük İl Meclisi Başkanı Rizgar Ali,Tazehurmatu’nun Türkemen nahiyesi olduğunundan dolayı devrik rejim tarafından terk edildiğini ve hala terk edilmiş durumda olduğunu dile getirdi.Ardından nahiyedeki çarşıyı gezen heyet esnaflarla konuştu ve esnaflar nahiyedeki işsizlik ve altyapı sorunlarının giderilmesini istedi.

Öte yanda,büyük zülümlere uğrayan Beşir köyüne giden heyet, Beşir Polis Merkezi müdürü Fikret Molla Merfan tarafından karşılandı,ardından köydeki güvenlik durumları ele alındı.
Ziyarette,ayrıca devrik rejim tarafından köydeki vatandaşların gayrimenkullerinin ellerinden zorla alınması ve bunun nezaman iade edileceği tartışıldı.

Yapılan ziyarele ilgili açıklamalarda bulunan Kerkük İl Meclisi Türkmen Grubu üyesi Jale Neftçi,meclise dönüşlerinin ilk gününde vatandaşların sorunlarını öğrenmek için bu ziyaretin gerçekleştiğini dile getirdi.Kerkük İl Meclisi Başkanı Rizgar Ali yaptığı açıklamada,devrik rejim tarafından nahiyede büyük zulümler işlenmişti,ancak bunları telafi etmek için Kerkük meclisinin elinden geleni yapacağını söyledi.

http://www.turkmanmedia.com/tr/?p=851

No comments: