Thursday 29 May 2008

Brüksel'de Azerbaycan'ın 90.bağımsızlık günü kutlandı....

Azerbaycan Büyükelçisi Emin Eyübov, eşi sefire Lale Eyübov
The Ambassador of the Republic of Turkey, Mr. Fuat TANLAY, with other distinguised guests


Photos by : Burak Özdemir of BelTürk



BelTürk


http://www.belturk.be/go.php?go=3031890&do=details&return=last_news&pg=1

Azerbaycan Bağımsızlık günü Belçika´nın başkenti Brüksel´de de düzenlenen bir resepsiyonla kutlandı. Başkent Brüksel´de bulunan Hilton otelinde düzenlenen resepsiyona başta Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Büyükelçisi Fuat Tanlay olmak üzere, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti temsilcisi Yalçın Vehit, NATO nezdinde askeri temsilcimiz Yılmaz Oğuz, Kurmay Albay Sadık Akyar, Irak Türkmen Cephesi temsilcileri Dr. Hasan Aydınlı ve Merry Fitzgerald, Koordinasyon kurulu başkanı Enver Arslan ve asbaşkan Kenan Dağgün, Bakü´den gelen öğrenciler, Kafkas Araştırmalar ve Strateji merkezi başkanı Araz Aslanlı, ve Azeri Türk Kadınlar Birliği Avrupa temsilcisi Şerife Özdemir, yabancı misyon şefleri dernek temsilcileri ve çeşitli ülkelerden diplomatlar katıldı.

Azerbaycan Büyükelçisi Emin Eyübov, eşi sefire Lale Eyübov ve NATO nezdindeki Büyükelçi Kamil Khasiyev ve eşi Leyla Khasiyev gelen konukları tek tek kapıda karşılarken, Emin Eyübov bir açılış konuşması yaparak resepsiyonu başlattı.

İlk olarak sahne alan ikisi kız 4 miniğin Azeri danslarından sundukları örnekler tüm davetliler tarafından büyük beğeni kazanırken Azerbaycanlı caz sanatçılarının da canlı performansları takdir edildi. Geçtiğimiz sene içerisinde Brüksel´de bir de konser veren Azerbaycan´ın sevilen sanatçısı Tünzela ise ´ALA GÖZLÜM´ isimli parçayı seslendirerek başladığı mini konserinde birbirinden güzel Azerbaycan ezgilerini başarı ile icra etti.



Biz de Beltürk olarak kardeş ülke Azeribaycan´ın bağımsızlık gününü kutluyoruz.

No comments: