Tuesday 27 May 2008

Brüksel'de 'Azerbaycan Barış Melekleri' büyüledi...

For photos please click on the link below:

http://www.belturk.be/go.php?go=3031887&do=details&return=last_news&pg=1

Beltürk
Brüksel'de 'Azerbaycan Barış Melekleri' büyüledi...

Azerbaycan´ın bağımsızlığa kavuşmasının 90. yılı münasebeti ile Brüksel´de Haydar Aliyev Fonu ve Azerbaycan Turizm ve Medeniyet Bakanlığı tarafından düzenlenen etkinliklerin ilki Wolubilis Tiyatrosu´nda düzenlenen bir konserle başladı.

Azerbaycan Barış Melekleri isimli Devlet Gençlik Senfoni orkestrası ve korosunun birbirinden yetenekli gençleri klasik batı müziğinin ve Azerbaycan milli müzik ve danslarının en seçkin örneklerini davetlilere sundular.

Azerbaycan Büyükelçisi Eyüp Eyübov´un açılış konuşmasının ardından şef Teymür Goychayev idaresindeki orkestra ve koro Beethoven´in meşhur 9. senfonisinin final kısmını seslendirdiler. Ardından sahne alan genç tar sanatçısı Mustafa Ashurov orkestra ile birlikte seslendirdiği 2 eserle salonda büyük beğeni topladı.

13 yaşında ki viyola sanatçısı Jeyla Seyidova ise seslendirdiği eserlerin zorluğuna rağmen hiçbir falso ses basmaması ve duygulu icrası ile büyük beğeni topladı. Konserin en şirin solisti ise hiç şüphesiz küçük yaşına rağmen ustaca kullandığı gırtlağı ve makam bilgisi ile küçük hanende Elmaddin İbrahimov oldu. Özellikle okuduğu uzun havada ki gırtlak nağmeleri değme sanatçılara taş çıkartacak cinstendi.

Konserde ayrıca Narmin Najafli, Elvin Khoja Ganiyev, Nihad Orujov, Aydan Rustamova, İsmail Yunusov,Nijat Mammadov, Gunel Sadigova, Anar Seyidov, Abbas Abdullayev ses ve sazları ile, genç halk dansçıları Akif Kerimli, Zamina Sadigzade ve Khamiz Jafarov ise dansları ile büyük beğeni topladı.

Beltürk

No comments: