Thursday 13 December 2012

KERKÜK TÜRKLERİNDEN BARTIN ÇIKARMASI




KERKÜK TÜRKLERİNDEN BARTIN ÇIKARMASI

Irak Kerkük Kardeşlik Ocağı Başkanı Abdülhalik Hürmüzlü ve yürütme kurulu üyesi Eyüp Akkoyunlu Bartın’ı ziyaret etti. Kerkük heyeti Bartın’ın ihracatçı firmaları olan MADEŞ ve MESCİER’i ziyaret ederek görüşmelerde bulundular.
Kerkük ve Bartın arasında kültürel köprüler iş dünyası ile devam ediyor. Kerkük Kardeşlik Ocağı Başkanı Abdülhalik Hürmüzlü ve yürütme kurulu üyesi Eyüp Akkoyunlu Bartın ziyaretlerinde ihracatçı firmalarımızdan Madeş ve Mescier’i ziyaret ettiler.

KERKÜK-BARTIN TİCARET HATTI

Kardeşlik Ocağı Başkanı Abdülhalik Hürmüzlü MADEŞ Firmasını ziyarette Irak Türkleri olarak Bartın’da olmaktan mutluluk duyduklarını açıklayarak, “Irak şu an sıkıntılı günler geçiriyor. Bizler Türkiye ve özellikle Bartın ile ticaret yapma istiyoruz. Ülkemize Çin’den gelip mal satıyorlar. Ama bizim en büyük ticaretimiz Türkiye ile. Ocak-Şubat aylarında Kerkük Ticaret Odası ve işadamlarından oluşan bir heyeti Bartın’a getireceğiz. İlk olarak sizleri tanımak istedik. Bartın çok güzel bir yer ve başarılı işadamları var” dedi.

ÇAKIR:ORTADOĞU’YA MAL SATIYORUZ

MADEŞ Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cihat Çakır ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Biz Irak’ta ticari tecrübesi olan bir firmayız. Başta Almanya, Avrupa Birliği ülkeleri olmak üzere Ortadoğu’ya ihracatımız bulunuyor. Biz bir aile şirketiyiz. Babamız İsmail Çakır firmamızın temellerini attı. Ben kardeşim Mehmet Çakır  ve ablamız Nuray Hanım profesyonel bir yönetim sistem ile çalışıyoruz. Kerkük ile ticaret yapmak isteriz. Sizleri Bartın’da görmekten mutluluk duyduk. MADEŞ olarak Türkmen Kardeşlerimize özel ilgimiz var” şeklinde konuşarak ziyaretten dolayı Kardeşlik Ocağı Başkanı Abdülhalik Hürmüzlü ’ye teşekkür etti.

MESCİER: SİZİ GÖRMEKTEN MUTLUYUZ

Irak Kerkük Kardeşlik Ocağı Başkanı Abdülhalik Hürmüzlü ve yürütme kurulu üyesi Eyüp Akkoyunlu OSB’de MESCİER Demir-Çelik A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Mescier’i fabrikasında ziyaret etti. Irak ile ticari bağı olan Mescier, “Dünyanın değişik ülkelerine mal satıyoruz. Irak’ta müşterilerimiz var. Kerkük ve Türkmenlerle de iş yapmak isteriz. Biz Türkmen davasını, Kerkük’ü çok iyi biliriz. Arkadaşlarımız ve dostluklarımız var. Sizler iyi ki varsınız. Bizim orada elimiz ayağımızsınız. Bartın’a her zaman sizleri bekleriz” diyerek ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi


No comments: