Tuesday 25 December 2012

Irak Türkleri olarak Kerkük’ü Kürt Bölgesine bağlanmasına karşıyız


Yazan: Sadun KÖPRÜLÜ

Irak Türkleri yurtlarını, topraklarını, bayraklarını sever bir millet olarak, bu vatanı bölenlere, satanlara işbirlikçi, hainlere her zaman karşı durarak, bu uğurda yüzlerce şehitler vererek, milletlerini, yurtlarını korudular , koruma canla duracaklardır.
Ve her zaman vatanlarına bağlı kalarak, topraklarını, ana yurtlarını
Başkent Bağdat’ta bağlı kalması uğrunda çalışmalarını sürdürerek,
Baş tacı, gönülleri, kutsal yerleri olan Kerkük Türk şehrini unutmadılar
Ve Kerkük’ün demografisinin değişmesine, karşı canlarıyla, kanlarıyla durarak, onu savunarak, birlik, beraberliklerini tüm dünyaya yansıtarak, milli davaları yolunda teşkilat, Türkmen parti, kuruluşlarına sarılarak, ana yasal haklarını elde etmeye tüm yorgunluklara katlanmaktadırlar.

Saddam döneminde olduğu gibi, bugünde ve hiçbir zaman Kerkük Türk şehirleri ve tüm Türk bölgeleri Kürt bölgesine bağlanmayı istemediler, hep karşı durdular, son damla kanlarına kadar, Kerkük özel Statüye kavuşmasını istediler.
Bugünde bu milli davalarını savunarak, Kerkük’ün Kürt yönetime katılmasını istemeyerek, başkent Bağdat şehrine yoksa da özel Statüye katılmasıyla, Irak Türklerin acıları, çileleri son bulacaktır.

Irak Türkleri ölüme bile, razı olurlar, yalnız Kerkük Türk şehrinin Kürt bölgesine katılmasına karşı duracaklar razı olmayacaklar,
Saddam rejimi 35 sene tüm gücüyle, Irak Türklerini yok etmeye, Araplaştırmaya çalıştı yok edemedi.
Her türlü politika işkence, uzaklaştırma, idam, hapishaneye, işkence, baskıya rağmen Irak Türkleri dillerinden, tarihlerinden Kerküklerinden, Erbil, Musul, Telafer ve tüm Türk illerinden, bölgelerinden vazgeçemediler, şimdi Saddam’ın kopyaları ikili parti Kürtler tüm baskı, katliamlarına rağmen, Amerika, müttefik güçlerle, desteği ile hiçte Kerkük’ü kendilerine vatan yurt edemezler. Çünkü bugün önceden olduğu gibi, Allah ve Büyük Türkiye devleti ve tüm Türk dünyası 300 Milyon Türk kan kardeşlerimiz bizimledir ve bizim yanımızdadır.

Artık Saddam bu kadar zulmüne karşı, yok olupbitti, gitti, Kürtlerde
Ve Kürt çeteleri Talabani, Barzani da düşüp gidecekler, onlar Kürdü sevseydiler, bu kadar Kürdü kendileri öldüremezlerdirler Ve Kürtleri tutuk evine atmazdılar, yıllarca Talabani, Barzani birbirlerine düşmanlık nedeniyle, yüzlerce Kürtleri acımasız öldürdüler, Saddam ile işbirliği yaptılar.

Artık Irak Türkleri olarak yurdumuzu, toprağımızı, bayrağımızı, Kerkük ve tüm Türkmen elini savunacağız, koruyacağız Kürt kuzey yönetimine bağlamasına karşı duracağız.

No comments: