Tuesday 25 December 2012

Irak Türkmen Cephesi: Irak hükümeti Türkmenlerin güvenliğini sağlamakta başarısız oldu


Irak Türkmen Cephesi: Irak hükümeti Türkmenlerin güvenliğini sağlamakta başarısız oldu

25 ARALIK 2012





Irak Türkmen Cephesi, Irak hükümetinin Türkmenlerin güvenliğini sağlamakta ve bölgelerini korumakta başarısız olduğunu açıkladı.  ITC, aynı zamanda, Türkmenlerin mal ve can güvenliğini korumak konusunda tüm seçeneklerin masada olduğunu vurguladı.
Irak Türkmen Cephesi Başkan Yardımcısı ve Selahattin İl Meclisi Üyesi Ali Haşim Muhtaroğlu, dün düzenlenen basın toplantısında, Irak hükümetinden bu bölgelerde güvenlikten sorumlu olan komutanlarının güvenlik dengesini gözden geçirmesini ve Türkmenlere iyi bir rol verilmesini istedi.
Bölge halkından bir güç teşkil edilmesi önerisini tekrar eden Muhtaroğlu, bu gücün önemli ayaklarından birinin de Türkmenler olması gerektiğini vurguladı.
Hasan Turan ise, Irak’taki Birleşmiş Milletler’e çağrısını yineleyerek, Türkmen bölgelerinde ofisler açmaları talebinde bulundu. Turan, BM’nin Türkmen halkına yönelik planlı terör saldırı üzerinde durmasını istedi. BM’nin son raporunun Türkmenler’e yapılan terör saldırılarını tam olarak yansıtmadığını da kaydeden Turan, Türkmenlerin varlığını sona erdirmeye yönelik organize bir komploya maruz kaldıklarını bildirdi.
ITC İnsan Hakları Büro Sorumlusu Rüştü Çelebi de, okuduğu bildiride, bir yıl içerisinde meydana gelen bombalı saldırılarda 46 Türkmenin suikast kurbanı olduğunu, 12 Türkmenin kaçırıldığını,68 Türkmenin ise bombalı saldırılarda şehit olduğunu söyledi.

No comments: