Sunday 22 June 2008

Kerkük Kriz Masası mahalli meclis seçimlerinin başka bir tarihe ertelenmesini istedi

Pazar 22/06/2008

Kerkük Kriz Masası mahalli meclis seçimlerinin başka bir tarihe ertelenmesini istedi ve vatandaşların iller arasında gelip gitmelerini önlemek için aynı zamanda siyasi ve milli oluşumları etkilememek için Irak'ta bütün bölgeler seçimi aynı günde yapılmalı . Geçmişte yapılan seçimlerdeki haksızlıklar , iki Kürt partisi tarafından meydana geldi , Kerkük Şehrinde yanlış sonuçlara yol açtığını ki ( Kerkük Kriz Masası )'da bu iddiayı etmektedir.

Yapılan ihlallerin tesbiti ve sınırlanması için Irak Ulusal Meclisi tarafından bir komisyonun kurulup ve uluslararası destek alması ve bu ihlallerin kaldırılması gerekmektedir gerçi Kürt tarafları yapılan ihlaller üzerinde israr ediyorlar , ancak kalkması ile saydam seçim yapılarak bunun tersi olursa Türkmen, Arap ve Kuldu Asuriler Seçimin sonucunu çok iyi biliyorlar ve bunu hiç bir vatansever kabul edemez.

Millet Meclisi ve Irak Hükümeti Kerkük'ün sorunuyla ilgili Kürtlerin baskısına bir nokta koysun ve Irak'ın milli çıkarı için çalışsın . Kerkük kriz masasının isteği milli bir istektir, bu istek eğer gözardı edilirse Türkmenler seçimleri boykot etmek zorunda kalırlar,bölgesel ve uluslararası koruma isteğinde bulunurlar ve birleşmiş milletler'den Türkmen,Arap,ve Kuldu Asurilerin haklarının korunmasını ve gerçek rolüne üslenmesini ister,eğer merkezi hükümetin gücü bu işe yetmezse .

Irak Türkmen Cephesi
Enformasyon Dairesi

No comments: