Wednesday 25 June 2008

AP'de ki Kerkük Konferansı başarılı geçti...



Beltürk

Geçtiğimiz günlerde Avrupa Parlamentosunda gerçekleştirilen Türkmen konferansı dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen katılımcıları ile gerçekleştirildi.

Irak´ın kuzeyinde yer alan ve bir Türkmen şehri olan Kerkük üzerinde oynanan oyunlara dikkat çekilmek ve mücadele etmek için düşüncelerin ve fikirlerin ortaya atıldığı konferansa başta Iraklı Türkmen ve Arap parlamenterler ve Kerkük konseyi üyelerinin yanısıra, Belçika, Hollanda, Almanya ve İngiltere´den katılımcılar gazeteciler, yazarlar da geldi.
BElçika´dan Irak Türkmen Cephesi temsilcisi Dr. Hasan Aydınlı´nın da katıldığı toplantıda bir ara söz alan Kürt asıllı bir kişinin sorduğu ´Türkmenlerden kim öldürülmüş? Bir tane isim verin´ sorusu ortamı bir anda gerdi.
Duruma müdehale eden Irak Türkmen Cephesi temsilcisi Dr. Hasan Aydınlı gösterdiği resim, bilgi ve dökümanlarla ortamda provokasyon yaratmaya çalışan şahsı bertaraf etti.

Türkiye´den de AB delagasyonu sekreteri ve Irak büyükelçilerininde katıldığı toplantı Kerkük´ün otonomi ile Kürt tarafında bağlanmasının kabul edilemeyeceği bildirilerek sona erdi. .

Beltürk
http://www.belturk.be/go.php?go=303190f&do=details&return=last_news&pg=1

No comments: