Saturday 14 June 2008

ITC'DE TOPLANTI

13 Haziran 2008

Türkmenler tek listeyle Mahalli seçimlere katılıyor. Irak Türkmen Cephesi Başkanı Dr.Sadettin Ergeç'in Başkanlığında Kerkük'te bir toplantı yapıldı.Toplantıda Mahalli seçimlerin işleyişi ve Türkmen halkının bu seçimlere katılımı ele alındı.


Irak Türkmen Cephesi başkanlık binasında gerçekleşen toplantıya, Irak Türkmen Cephesi'nin Türkmeneli bölgesindeki tüm il başkanları katıldı.Toplantıya,Irak Türkmen Cephesi Başkanı ve Türkmen Milletvekili Dr.Sadettin Ergeç başkanlık etti.

Türkmen halkının yaşadığı sorunların ele alındığı toplantıda,Ekim ayında yapılması beklenen yerel seçimlere tüm halkın katılması gerektiği belirtildi. Dr.Sadettin Ergeç, birlik çağrısında bulunarak Telafer'den Mendili'ye kadar tek bir listeyle bu seçimlere girme kararının alındığını belirtti.Irak Türkmen Cephesi'nin tüm Türkmeneli bölgelerindeki il Başkanlarının katıldığı toplantıda Irak ve Türkmen sahasındaki son siyasi gelişmeler masaya yatırıldı.

Toplantıda ayrıca Türkmeneli bölgeleri ve özelliklede Kerkük'te Türkmenlerin yaşadığı sıkıntılar görüşüldü.Toplantıya katılanlar ülkede ekim ayında yapılacak mahalli seçimlere tüm Türkmen halkının katılmasını istediler. Toplantıda ayrıca, Telafer Ağalar Meclisi Başkanı ve Türkmen Mclisi üyesi Şeyh Muhammet Feysal ve Yradımcısı Şeyh Abdulnur Tahhan'ın şehit edilmeleri şiddetle kınanarak şehitlere allahtan rahmet deleğinde bulunuldu.

Türkmeneli TV

No comments: