Monday, 8 November 2010

Europeans and Americans buy land in Erbil

One Russian bought 20 plots of land and one American 30, to circumvent the law, they register these lands in the name of a Kurd

http://www.rudaw.nl/index.php/nieuws/algemeen/4490-europeanen-en-amerikanen-kopen-bouwgronden-in-hewler

Europeanen en Amerikanen kopen bouwgronden in Hewler

maandag, 08 november 2010 10:54 Rudaw.NL

Hewler, 8 november 2010 – Makelaar bureaus voor bouwgronden en huizen in Hewler (Erbil), in het zuiden van Koerdistan (Irak), zeggen dat Europeanen en Amerikanen massaal bouwgrond kopen in de stad.

De bouwgrond zetten de buitenlanders op naam van een Koerd, omdat ze volgens de regels van de Koerdistan Regio (Irak) enkel één grond op hun naam mogen zetten. Baxtiar Abdullah, eigenaar van één van die makelaar bureaus, zegt dat hij laatst “een Amerikaan, Rus en een Koerd op zijn kantoor heeft ontvangen. Ze kochten meerdere bouwgronden in en zetten deze allemaal op naam van de Koerd. De Rus kocht 20 stukken bouwgrond in en de Amerikaan 30 stuks. Ik weet niet wat ze met de grond willen doen maar de buitenlanders hebben betaald”.
Luqman Umer, algemeen beheerder voor het registreren van bouwgronden in Hewler, zegt dat op basis van een wet ui 1971 in het Iraakse grondwet is het voor buitenlanders toegestaan om bouwgronden te kopen; mits de koper voldoet aan een aantal voorwaarden. Één van de voorwaarden is dat de koper afkomstig moet zijn uit een land waar het voor een Irakees ook toegestaan is om een bouwgrond te kopen.

Ziad Ahmed, eigenaar van een ander bureau, geeft ook aan dat hij de laatste tijd Amerikanen op zijn kantoor ontvangt die samen met een Koerd bouwgronden kopen. “Ze zetten de grond op naam van de Koerd. Ik weet niet wat ze met de grond willen doen”. De makelaars spreken van een trend. (Foto: Rudaw)
© Rudaw

No comments: