Saturday 19 December 2009

Türkmenler, DTP’nin Kapatılması Hakkında Ne Dedi ?




Tahsin Kahya DTP’nin kapatılmasını eleştirirken, Hasan Turan kararı savundu
Haber Editoru : Kerkük Ara 18th, 2009

http://www.kerkukfeneri.com/?p=1045

Türkmenler, DTP’nin Kapatılması Hakkında Ne Dedi ?


Kerkük İl Meclisi Türkmen üyesi Tahsin Kahya, Kürtçe çıkan Aso Gazetesin’e verdiği demeçte DTP’yi kapatma kararını demokrasiye karşı alınmış bir karak olarak niteledi. Türkmen İslami Birliği Üyesi Tahsin Kahya, DTP’nin siyasi faaliyetine devam etmesi gerektiğini söyledi.

Anayasa mahkemesi kararının feshedilmesini talep eden Kahya, bununDTP’nin üyeleri yoluyla parlamentoda çalışmalarına devam edebilmesiiçin gerekli olduğunu ifade etti.
Kahya, Türkiye’nin tüm tarihinde Kürtler’e yönelik açılım politikasıuygulayan tek partinin AKP olduğunu söyledi.
Irak Türkmen Milli Partisi IMTP Başkanı Cemal Şan ise, DTP’ninkapatılmasının Türkiye’yi ilgilendiren bir durum olduğunu söyledi.“Karar Türkiye’nin içişidir” diyen Şan, kararın Erdoğan’ın Kürtler’eyönelik açılım politikasını etkileyebileceğini belirtti.
Bölgede barış ve istikrarın tesisinden yana olduklarını ifade edenŞan, (Sorunların müzakere ve barış yoluyla çözümlenmesini istiyoruz.Çünkü Türkiye’de meydana gelecek her olay Irak’taki durumu da etkiler”dedi.Kerkük İl Meclisi Türkmen Üyesi Hasan Turan da “Bu iş Türkiye’niniçişidir” dedi.
DTP’nin kapatılması kararının anayasal bir kararolduğunu dile getiren Turan, devletin en yüksek kuvvetinden çıkakkararın siyasi olmadığını savundu. Turan, DTP’nin siyasi hayatakatılması için kendini PKK’dan uzak tutması ve bu örgütle işbirliğiyapmaması gerektiğini söyledi.
DTP’nin kapatılması kararının AKP’nin açılım politikasınıetkileyeceğini ifade eden Turan, ancak Erdoğan’ın bu karara rağmenaçılım politikasına devam edeceğine inandığını kaydetti.
THIM-Erbil

No comments: