Wednesday 2 December 2009

Irak Türkmenleri Ve Yanlış Bir Seçenek!!!!!

Ayar NEDİM

Tüm Türk Dünyasına Özellikle Irak Türkmenlerinin dikkatınaSevgili kan kardeşlerimYine sizinle buluşurken gönlüm hüzünden dolmuştur, çünkü tekrar Milli mücadelemiz yolunda kendimiz engeller önümüze kurmaktayız, bunuda bilmiyorum bilmeden yoksada bilerek yapıyoruz.

İki seneden tüm Iraklılar biliyorlar 2010 senesinde Irak parlaman üyelerini seçmek için Irak genelinde bir seçim vardir, ben soruyorum neden biz Irak Türkleri kendimizi hazılamadık, neden diğer liteler gibi ön planlarımız yoktur, işte her gurup yoksada her taraf kendine özgü her taraftan görüşüp istediği kadar kıvalisyon yapmaktadırlar. Biz Türmenler sadece onun şunun leyhine yoksada aleyhine konuşıyoruz.

Sevgili kan kardeşlerim konuşma zamanı kalmadı yeter konuşmak çünkü sadece konuşmak bize faydası yoktur belkide çalışmak zamanı gelmiştir.Bu geçmişte bunca senemizi boş yere kayp ettik, insanlarımız cok iyice anladılar mağdur ve mazlüm olduklarımızıi bütün toplantı ve uturumlarda bağırdık ve seslendik birlik olalım, ama mealessef son zamanda gönül arzu etmediği bir haber duyduk oda biz Türkmenler ayrı ayrı büyük listelerle seçime katılıyoruz, ( Buda o, anlamda gelir bence Türkmen adı listeler arasında kayp olacak, çünkü bu listelerde Türkmen adı yoktur belkide şiaa, sun ve itlaf gibi adlar taşımaktadır, şayet bizim adaylarımız kazansa bile Türkmen adıyla kazanmayacaktır ).

Bu da bir anlama gelir oda adayımız kazansa bile başka Miilletler listesi yolu ile kazanacaktır burada ismimizi kayp etmiş oluruz. Son olarak bir önerim vardir oda bir soru halinde : Türkmen listemiz olursa sadece bir kişi kazanırsa daha makul değil ondan on kişi kazanıp ama Türkmen ismimizi kayp ederiz???????? Yanıt sizlerde.
Derin sevgilerimle!!!!!
Küçük Kardeşiniz
Ayar Nedim

No comments: