Tuesday 20 January 2009

Türkmenlerin Seçim Hazırlıkları sürüyor




Irak'ta Yerel Seçim yaklaştıkça, Seçim propaganda eylemleri artmaktadır. Seçime sayılı günler kala Türkmenlerin seçim propagandası sürüyor.Irak Türkmen Cephesi’nin (206) numaralı seçim listesi çeşitli bölgelerde seçime doğru sloganı altında sempozyumlar, paneller ve halkı seçime teşvik propagandalarını olağanüstü bir şekilde ağırlık vermektedir.

Irak Türkmen Cephesi yetkilileri:’’ ITC’nin 206 seçim listesi, Türkmenlerin meşru haklarını savunan tek listedir. Ve bu Seçimler Türkmen milli davası için yeni bir başlangıç noktası olarak nitelediler.Öte yandan ITC’nin 206 seçim listesine destekler artıyor.

Irak Milli Türkmen Partisi, Türkmeneli Partisi, Türkmen Bağımsız Hareketi ve Türkmen Karar Partisi yayımladıkları bildiride ITC’nin seçime katılacağı (206) numaralı seçim listesini desteklediklerini açıkladılar.Ayrıca Türkmen partileri yayımladıkları bildirilerde; Türkmen milletinin yüksek çıkarı kapsamında, birlik ve beraberliğinizi daha güçlü hale getirmek için Türkmen milletinin ITC’nin 206 numaralı seçim listesine oy vermelerini davet ediyoruz.

Bilindiği gibi 31 Ocak'ta yapılması beklenen yerel seçimler Kerkük ve Kuzey bölgeleri istisna edilmiştir.

Özdemir HÜRMÜZLÜ

No comments: