Friday 2 January 2009

Türkmen Milli Bayrağımıza Sahip Çıkalım



Türkmen Milli Bayrağımıza Sahip Çıkalım
Bayrak her insan için önemli ve çok değeri olan mukaddes bir varlıktır. Nice şehitler bayrak uğruna kanlarını feda etmişlerdir. Dünya olimpiyatların’da sporcuların yürüyüş ve aldıkları madalya törenlerinde ülke Bayraklarının yükseldiği duygu hiçbir nesneyle ölçülemez.


“Türk Bayrağının rengini şehitlerin kanından ilhamını da kan gölüne yansıyan ay ve yıldızdan aldığını biliyoruz. Fakat bayrak hakkındaki bu bilgi bayrağın taşıdığı kutsal anlamı o anlamdaki sembolizmi ondaki derinliği ve yüceliği anlatmaya yetmez. Bilindiği gibi genellikle Hristiyan milletler bayraklarında Haç şeklinde semboller yer almaktadır. Müslüman milletlerde ise Hilal görünmektedir. Haç’ın anlamı; Hazreti İsa’nın çarmıha gerilerek haç şeklinde şehit edildiğine inandıkları için onu sembol olarak alırlar. Peki ya Hilal? Müslümanlarca sembol olarak kabul edildiğini biliyoruz.” O nu da bilmekte yarar vardır..

Şimdi burada Türkmen Bayrağının gök rengi ve ayyıldızı ile çift çizgilerinin nereden geldiğini acaba biliyor muyuz?…
…Türkmen Bayrağı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk kendi elleriyle çizdiğini Türk dünyası Araştırmaları Vakfı Başkanı Prof. Dr. Turhan Yazgan hocamız Kasım 2005’te Türk dünyası Gençlik Günleri ve Kurultayında kendisiyle yapmış olduğum bir TV programda anlatmıştır. Turhan hoca diyor ki “Atatürk: Misak-i Milli sınırlarında kalan Kıbrıs ve Kerkük-Musul’u mutlaka geri alacağız. Dolayısıyla İki bayrak aynı çizgi aynı anlam taşıyarak birine beyaz diğerine de gök mavisi rengini verdi.”

Değerli okurlarım;
Bu makaledeki fotoğrafa iyi bakınız, çok değerli kan kardeşim, dava arkadaşım Abbas Kasap, ailesiyle birlikte hac vazifesini yaparak kendi ırkını, dilini ve varlığını temsil eden Türkmen Milli Bayrağını Allah’ın huzurunda bile taşımayı önemsemiştir. Umarım bu Milli Türkmen Bayrağımız her Türkmen’in evinde ve işyerinde bulur. Bulundurulması da hepimizin milli görevdir. En azından kendi topraklarımıza ve varlığımıza saygı sembolüdür.



Elbette bir gün bayrağımızı ebedi olarak Kerkük, Erbil, Telafer Kalesinde, Türkmen Okullarımızda ve diğer Türkmen bölgelerinde yükselteceğiz… Ama önce bu Bayrağın yüreklerimizdeki değerini ve anlamını bilmeliyiz ki, bu Bayrak uğrunda nice şehitler vermişizdir…



Türkmeneli bölgesindeki kuruluşlarımızın üzerinde dalgalanan Milli Bayraklarımıza bir göz atalım. Kış- yaz, soğuk-sıcak demeden dalgalanmasını canlı tutalım. Şehitlerimizin kanları yerde kalmasın, yâd eller, topraklarımızın üzerinde barınmasın… Allah ziyaretinizi kabul etsin sevgili dostum Abbas Kasap..



TÜRKMEN MİLLİ BAYRAĞIMIZA SAHİP ÇIKALIM


No comments: