Tuesday 9 December 2008

Turkmenler, Londonda Turk Forumu Kecirildi



Britaniyali turk icmasinin temsilcisi Levent Hassan, Londondaki Turkiyeli toplum temsilcisi Servet Hassan, Britaniyadaki Azerbaycan ve Guney Azerbaycan icmasi temsilcileri Vusal Hamzayev ve Altan Ateturkun tesebbusu ile London Azerbaycan Evinde `Turkic Forum` (Britaniyadaki Turk Icmalarinin Medeni Forumu) ilk toplantisini kecirdi.

Qirgizistanin Britaniyadaki sefirliyi, Azerbaycan ve Qazaxistan sefirlikleri ve icmasinin numayendeleri, Turkmenistan, Tukiye, Simali Kipr, Guney Azerbaycan, Kerkuk, Bolqaristan ve Yunanistan turklerinin numayendelerinin de qatildigi forumda ilk once Azerbaycan Evi idare heyyetinin rehberi Dr. Ali Tekin Atalar her kesi salamladiqdan ve forumun fealiyyetinde ugurlar arzuladiqdan sonra teskilatcilar cixis etdi. Servet Hassan oz cixisinda her birimizin muxtelif sebebler uzunden Britaniyda yerlesdiyini, lakin her kesin ureyinde veten sevgisinin oldugunu vurguladi. O, butun turklerin uzun iller bir-birinden ayri olmasina baxmayaraq, Sovetler Birliyinin dagilmasindan sonra bir yerde olmaq ucun boyuk furset yarandigini da qeyd etdi. Daha sora cixis eden Vusal Hamzayev, Britaniyadaki turk icmalarinin bir yerde daha cox ve ferqli ugurlar elde ede bileceyini ve bir yerde daha boyuk icma statusunu elde etmekle genis miqyasli layiheleri heyata kecirmeyin mumkun oldugunu soyledi.
Sonra, forum istirakcilari ve qonaqlar oz fikirlerini bolusdu ve maraqli fikir mubadilesi heyat kecdi.

Sonda muveqqeti idare heyyeti ve numayendeler komitesine seckiler kecirildikden ve gelen Novruz bayramini bir yerde nece qeyd etmek haqqinda qisa muzakire heyata kecirildikden sonra, gelen ilin baslangicinda yeniden gorusuleceyi ve yeni ve konkret layiheler uzerinde calismalarin heyata kecirileceyi haqqinda raziliq elde olundu ve forumun isine yekun vuruldu.

Posted By
Mofak salman

No comments: