Saturday 13 December 2008

Aydın Beyatlı: Saldırıda çok sayıda Türkmen ailelerin ve çocuklarının öldüğünü ifade etti



Türkmeneli Sağlık ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı, Irak Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Konya Şube Başkanı Aydın Beyatlı, Irak'ın Kerkük kentindeki intihar saldırısıyla ilgili olarak "Ölü ve yaralıların üzerinde çivi ve bilyeler gördüm. Ortalık cehenneme dönmüştü" dedi.Beyatlı, patlama sırasında restoranda bulunduğunu ve başına gelen bilyeyle yaralandığını söyledi.

Beyatlı, yaşadıklarını şöyle anlattı:"Restoranın üçüncü salonunda bazı arkadaşlarımla yemek yiyorduk. Aniden çok şiddetli bir patlama oldu. Her yer birbirine girdi. Çivi ve bilyelerin de kullanıldığı bir intihar saldırısı oldu. Ölü ve yaralıların üzerinde çivi ve bilyeler gördüm. Ortalık cehenneme dönmüştü. Hemen yaralıları bulduğumuz araçlarla hastaneye gönderdik. Yaralı olduğumu sonra fark ettim.

Hastanede tedavi altına aldılar."Kerkük'te barışın sağlanması yolunda restoranda bir toplantı yapıldığını belirten Beyatlı, "Bu saldırı büyük ihtimalle bu toplantıyı hedef aldı. Bayramın ikinci gününden itibaren bölgede bir gerginlik vardı ve bu saldırı gerginliği zirveye taşıdı" diye konuştu.

Saldırıda çok sayıda Türkmen ailelerin ve çocuklarının öldüğünü anlatan Aydın Beyatlı, "Kollar, bacaklar çevreye savrulmuştu. Türkmenler ve bazı Kürt grupları saldırıyı şiddetle kınadı.

Şimdiye kadar Kerkük'te rahat bir ortam vardı, ancak saldırı ile bu sona erdi. Şimdi sessiz bir gerginlik var ve yarın ne olacağını kimse bilmiyor" şeklinde konuştu.Kerkük'teki saldırıda 55 kişi ölmüş, 93 kişi yaralanmıştı. BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun da, intihar saldırısını "şiddetle" kınadı.

Mert Asutay


http://bizturkmeniz.com/tr/index.htm

No comments: