Sunday 9 November 2008

TÜRKMENELİ SPİKERİ SERBEST BIRAKILDI




TÜRKMENELİ SPİKERİ SERBEST BIRAKILDI

09-11-2008KDP asayışının hedefinde bu kez spikerimiz vardı.5 seneden beri Irak'ta gerçek ve doğru yayıncılık yapan Türkmeneli Televizyonunun elde ettiği başarıları hazmedemeyenler bir kez daha devreye girerek bu kez spikerimizi tutukladılar. Spikerimiz Timur Beyatlı, önceki gün Yurt dışına çıkmak üzere gitiği Erbil havavalanında KDP asayışı tarafından tutuklandı ve Türkmeneli Televizyonu tarafından yapılan müdahale ve açıklamanın ardından spikerimiz Timur Beyatlı serbest bırakıldı. Nedensiz bir yere tutuklanan spikerimiz Timur Beyatlı'nın yurt dışına çıkm aişlemlerinin yüzde yüz tamam olmasına rağmen Kürt asayışı tarafından tutuklandı. İki gün gözaltında kaldıktan sonra Timur Beyatlı'nın serbest bırakılması için Türkmeneli televizyonun açıklama ve çabaları sonuç getirdi ve spikerimiz serbest bırakıldı.
Irak'ın Aydınlık Yüzü sloganıyla 5 yıldan beri doğru yayıncılık yapan Türkmeneli Televizyonu personelleri Irak'taki emniyet boşluğundan yararlanan güçler tarafından hep baskı ve tutuklamalara maruz kalmıştı. Yayına başladığı günden beri defalarca karanlık güçlerin saldırısına maruz kalan Türkmeneli Televizyonu hiç bir zaman yıldırılamadı ve doğru olan yoluna devam etti.Türkmeneli Televizyonunun doğru ve gerçek yayıncılığından rahatsız olan taraflar her zaman işleri engellemek ve personellerimizi rahatsız edecek yollara başvurdular.
Kerkük'te defalarca Türkmeneli Televiyoznu haber ekibine saldırılar yapılmış bunun da kimler tarafından gerçekleştirildiği malum... Spikerimiz Timur Beyatlı, yurt dışına giderken Erbil yolunu kullandı ve havaalanına ulaştığında KDP asayışı tarafından sorgusuz bir şekilde hemen gözaltına alındı...Nedensiz ve herhangi bir gerekçe gösterilmeden gözaltına alınan Timur Beyatlı'nın serbest bırakılması için Türkmeneli Televizyonu müdahalelerde bulunup ve canlı yayında açıklamasını yaptıktan kısa bir süre sonra spikerimiz serbest bırakıldı.Irak'ta özgürlükten bahsediliyor özelliklede Irak'ın Kuzey illerinde özgürlükten iddia ediliyor biz Türkmeneli Televizyonu ailesi olarak bumudur özgürlü, bumudur insan hakları bir televizyon spikerine böylesi bir tutuklama yapılır mı diye soruyoruz ve bu gibi olayların tekrar yaşanmamsını istiyoruz.Türkmenlerin dünyaya açılan penceresi olan Türkmeneli Televizyonu her ne kadar baskı ve tutuklamalara maruz kalsada bizler hep burdayız ve doğru yayıncılığımız sürdüreceği ve hiç bir zaman yıldırılamadık ve yıldırılamıyacağız.... Yaşasın Türkmeneli Televizyonu, yaşasın Irakımız...

09-11-2008KDP asayışının hedefinde bu kez spikerimiz vardı.5 seneden beri Irak'ta gerçek ve doğru yayıncılık yapan Türkmeneli Televizyonunun elde ettiği başarıları hazmedemeyenler bir kez daha devreye girerek bu kez spikerimizi tutukladılar. Spikerimiz Timur Beyatlı, önceki gün Yurt dışına çıkmak üzere gitiği Erbil havavalanında KDP asayışı tarafından tutuklandı ve Türkmeneli Televizyonu tarafından yapılan müdahale ve açıklamanın ardından spikerimiz Timur Beyatlı serbest bırakıldı. Nedensiz bir yere tutuklanan spikerimiz Timur Beyatlı'nın yurt dışına çıkm aişlemlerinin yüzde yüz tamam olmasına rağmen Kürt asayışı tarafından tutuklandı. İki gün gözaltında kaldıktan sonra Timur Beyatlı'nın serbest bırakılması için Türkmeneli televizyonun açıklama ve çabaları sonuç getirdi ve spikerimiz serbest bırakıldı. Irak'ın Aydınlık Yüzü sloganıyla 5 yıldan beri doğru yayıncılık yapan Türkmeneli Televizyonu personelleri Irak'taki emniyet boşluğundan yararlanan güçler tarafından hep baskı ve tutuklamalara maruz kalmıştı.
Yayına başladığı günden beri defalarca karanlık güçlerin saldırısına maruz kalan Türkmeneli Televizyonu hiç bir zaman yıldırılamadı ve doğru olan yoluna devam etti.Türkmeneli Televizyonunun doğru ve gerçek yayıncılığından rahatsız olan taraflar her zaman işleri engellemek ve personellerimizi rahatsız edecek yollara başvurdular. Kerkük'te defalarca Türkmeneli Televiyoznu haber ekibine saldırılar yapılmış bunun da kimler tarafından gerçekleştirildiği malum... Spikerimiz Timur Beyatlı, yurt dışına giderken Erbil yolunu kullandı ve havaalanına ulaştığında KDP asayışı tarafından sorgusuz bir şekilde hemen gözaltına alındı...Nedensiz ve herhangi bir gerekçe gösterilmeden gözaltına alınan Timur Beyatlı'nın serbest bırakılması için Türkmeneli Televizyonu müdahalelerde bulunup ve canlı yayında açıklamasını yaptıktan kısa bir süre sonra spikerimiz serbest bırakıldı.Irak'ta özgürlükten bahsediliyor özelliklede Irak'ın Kuzey illerinde özgürlükten iddia ediliyor biz Türkmeneli Televizyonu ailesi olarak bumudur özgürlü, bumudur insan hakları bir televizyon spikerine böylesi bir tutuklama yapılır mı diye soruyoruz ve bu gibi olayların tekrar yaşanmamsını istiyoruz.Türkmenlerin dünyaya açılan penceresi olan Türkmeneli Televizyonu her ne kadar baskı ve tutuklamalara maruz kalsada bizler hep burdayız ve doğru yayıncılığımız sürdüreceği ve hiç bir zaman yıldırılamadık ve yıldırılamıyacağız.... Yaşasın Türkmeneli Televizyonu, yaşasın Irakımız...

No comments: