Tuesday 25 November 2008

Aşuri heyeti ITC Suriye Temsilciliğini ziyaret etti


24 Kasım 2008 tarihinde Aşuri Demokrat Hareketi siyasi büro üyesi Romel Muşi başkanlığında bir heyet, ITC Şam Temsilciliğini ziyaret etti. Heyete eşitlik eden Aşuri Demokrat Hareketi Suriye sorumlusu Yunan Kilyana ve ilişkiler büro üyesi Zeyye Yunan, ITC Şam temsilcisi vekaleten Aydın Maruf tarafından karşılandı.

Görüşmede Irak ve bölgede cereyan eden son siyasi durumu özellikle ABD ve Irak arasındaki güvenlik anlaşması, Kerkük meselesi ve 24.madde etkisi, ITC'nin bölge politikası ve gelecekte yapılacak yerel vilayet seçimleri değerlendirildi.

Irak'ta Türkmenler ve Aşuriler arasındaki tarihi ilişkilerin önemle bahsedildi.

Ayrıca görüşmede ITC Şam temsilcisi vekaleten Aydın Maruf, Türkmenler ve Aşuriler Irak'ın önemli ve esas unsurlardır, bölgede tarihi bir ilişkilere sahiptirler, Musul ve diğer bölgelerde Aşurilere yapılan terör eylemleri ve zorla göç ettirme siyaseti, ayni bölgede Türkmenlere de yapılmaktadır, bölgenin demografi yapısını değiştirmek isteyen bazı grupların komplosudur, bu komplolara karşı çıkmak için her iki taraf arasında ortak tavır ve yakın siyaset çalışmaları yapılması, ayrıca bu olaylara karşı dikkat ve hassas davranmamız gerektiğini söyledi.

Ayrıca Aşuri Demokrat Hareketi siyasi büro üyesi Romel Muşi, Irak'ın önemli ve etkili unsurlarından birisi olan Türkmenlerle ilişkilere her zaman önem verdiklerini, çünkü bu ilişkiye her iki tarafın ihtiyacı olduğunu söyleyen Muşi, bugün Irak'ta Türkmenlere yapılan haksızlıklar ve siyasi baskılar ayni zamanda bu baskı politikalar Aşurilere de karşı yapıldığını açıkladı.

ITC Şam Temsilciliği
Basın Bürosu
24. 11. 2008

No comments: