Wednesday 5 November 2008

24. Maddenin Uygulanması İçin Kurulan Komisyon Toplanıyor

05 Kasım 2008, Çarşamba.

Mahalli seçim yasasının 24.maddesinin uygulanması için teşkil edilen Kerkük'te gerçekleri ortaya koyan komisyonun ilk toplantısı önümüzdeki günlerde yapılacaktır. Mahalli seçim yasasının 24.maddesinin uygulanması için teşkil edilen Kerkük'te gerçekleri ortaya koyan komisyonun ilk toplantısı önümüzdeki günlerde yapılacaktır.

Konuya ilişikin bir açıklama Arap Milli Uzlaşı Cephesi milletvekili Muhammet El Timimi'den geldi. Basına konuşan El Timimi, Kerkük'te gerçekleri ortaya koyan komisyonun önümüzdeki günlerde önemli bir toplantı gerçekleştireceğini ifade etti.

El Timimi ayırca, yapılacak bu önemli toplantıya, çok sayıda siyasi taraf temsilcileri ve Birleşmiş Milletler temsilcilerinin de katılması beklendiğini sözLerine ekledi. Komisyonun bu önemli toplantısından 10 gün sonra Kerkük'ü ziyaret etmesi beklendiğini ifade eden El Timimi, bu komisyonun iyi çalışması için hükümetin desteğine ihtiyacı olduğunu ifade etti. Mahalli seçim yasasının içeriğindeki 24. madde yapılan tadilat sonrası 23.maddeye dönüştü. Maddenin uygulanması için Parlamento oluşturduğu Kerkük'teki gerçekleri ortaya koyma komisyonun başkanlığını milletvekili Muhammet El Timimi, üyeliklerini ise Türkmen Milletvekilleri Dr. Sadettin Ergeç, Muhammet Mehdi Bayatlı,Ömer EL Cubburi, Yunadim Kenna, Muhammet Emin ve Halit Şuvani'den oluşmaktadır. Kurulan komisyon yapacağı çalışma hakkındaki raporunu en son önümüzdeki Mart sonunda parlamantoya sunacakır.

Türkmeneli TV

No comments: