Monday 3 November 2008

TÜRKMEN YETKİLİLER BAĞDAT'TA TOPLANDI




Başkent Bağdat'taki Türkmen Kardeşlik Ocağı dönemlik toplantısını yaptı ve Türkmenleri ilgilendiren konuları masaya yatırdı.

Irak Türkmen Cephesi yetkilileri, Türkmen Milletvekilleri ve Türkmen Parti Başkanlarının da katıldığı toplantıda ağırlıklı olarak Kerkük ve mahalli seçim kanunu içerisindeki 24. maddenin uygulanması konuşuldu. Toplantıya, Irak Türkmen Cephesi Başkanı ve Türkmen Milletvekili Dr.Sadettin Ergeç, Türkmen Milletvekili Fevzi Ekrem Terzioğlu, Türkmeneli Partisi Başkanı Riyaz Sarıkahya, Türkmen Karar Partisi Başkanı Dr.Faruk Abdullah Abdurrahman, Irak Türkmen Cephesi Bağdat İl Başkanı Aydın Aksu ve çok sayıda Türkmen yetkilileri katıldı.

Türkmen Kardeşlik Oacağı başkanı Dr.Muhammer Ömer Kazancı'nın başkanlığındaki toplantıda Ocağın çalışmaları ve Türkmenleri ilgilendiren konular masaya yatırıldı. Toplantıya katılan Irak Türkmen Cephesi Başkanı ve Türkmen Milletvekili Dr.Sadettin Ergeç, Parlamentodaki çalışmalar ve mahalli seçim yasası içerisindeki 24.maddenin uygulanmasıyla ilgili Türkmenlerin sorularını cevapladı.Kerkük'te hiç bir milis gücün şehirde bulunmasına hakkı olmadığını vurgulayan Dr.Ergeç 24. maddenin de buna bir kanıt olduğunu belirtti.

Toplantıda konuşan Türkmeneli Partisi Başkanı Riyaz Sarıkahya, mahalli seçim yasası içerisindeki 24.maddenin uygulanması ve bu maddenin içeriğiyle ilgili bilgilendirmelerde bulundu.Riyaz Sarıkahya, 24.maddenin Kerkük sorununa bir nefes aldırdığını ancak uzun vadeli bir çözüm için çalışılması gerektiğini dile getirdi. Çok sayıda Türkmen yetkililerinin katıldığı toplantıda Türkmenlerin gasp edilen haklarının geri alınması için birlik ve beraberlik mesajı verildi.

Toplantıda Bağdat ve Türkemeneli bölgelerindeki Türkmenlerin son durumu ve Irak'taki son siyasi gelişmelerde gözden geçirildi.Toplantıya katılan Parlamentodaki Sadr Kitlesinden Türkmen Milletvekili Fevzi Ekrem Terzi oğlu Bağdatta yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

No comments: