Sunday 2 November 2008

Erşet El Salihi'den 24. maddenin uygulanmasına dair açıklama


01-11-2008

Irak Türkmen Cephesi yürütme kurulu üyesi ve Kerkük il başkanı Erşet El Salihi'den 24. maddenin uygulanmasına dair bir açıklama geldi.Salihi, 24. maddeye göre teşkil edilen uygulama komisyonunun çalışmalarını takip etmek üzere Irak Türkmen Cephesi'nden bir komisyon teşkil edildiğini açıkladı.

Türkmeneli televizyonuna bir demeç veren Salihi, mahalli seçim yasasının 24. maddenin uygulanma gereği Kerkük'ün 2003 önce ve sonrası uğradığı Arapleştirme ve Kürtleştirme siyasetleri ardından geldiğini söyledi.

Seçim yasasındaki bu madde gereği Kerkük'te seçimlerin ertelendiğini dile getiren Türkmen yetkilisi, Türkmen vatandaşları ve siyasi parti ve oluşumlarını bu konuda endişe etmemeye çağırdı. Irak Türkmen Cephesi yetkilileri, 24. maddenin uygulanması için teşkil edilen parlamentolu komisyonun önümüzdeki günlerde çalışmaya başlayacağını ifade etti.

Şalihi bu arada da, Irak Türkmen Cephesi'nin 24. madde uygulama komisyonu çalışmalarını takip etmek üzere bir komisyon teşkil edeceğini açıkladı.Salihi ayrıca, 24. madde uygulama komisyonunda Irak Türkmen Cephesi başkanı Dr. Sadettin Ergeç ve Türkmen milletvekili Muhammet Mehdi El Beyati'nın da yer alacağını belirtti. Salihi, Türkmen milletvekillerinin dün Birleşmiş Milletler'in Kerkük heyeti temsilcisi Dr. Piter Sill ile bir araya geldiklerini ve uygulama komisyonunun yapacakları çalışmaları görüştürklerini açıkladı.

Turkmeneli TV

No comments: