Saturday 19 February 2011

SÜLEYMANİYE VE KERKÜK'TE HÜKÜMETİN İSTİFASI İSTENDİ

Irak'ın güneyinindeki protestolar kuzey bölgelere de sıçradı. Süleymaniye ve Kerkük'te binlerce kişi Bölgesel Kürt Yönetimi'ni protesto etti. Güvenlik güçlerinin açtığı ateş sonucu 2 kişi öldü, en az 47 kişi de yaralandı.

Irak'ın güneyindeki Kut kentinde başlayan hükümet karşıtı eylemler kuzey kentlerine sıçradı. Yolsuzluk ve adaletsizlikleri protesto eden binlerce kişi Süleymaniye ve Kerkük sokaklarına çıkarak hükümetin istifasını istedi. Süleymaniye'de çoğunluğunu üniversite öğrencilerinin oluşturduğu yaklaşık 3 bin kişi kukla yönetimin değişmesi taleplerini dile getirdi. Eylemciler "Hükümet değişmezse inanın biz devireceğiz, Mesut Barzani ve Berhem Salih halktan yana tavır takınmalılar, yoksa onları da deviririz" diye slogan attılar.

Yolsuzluk ve adaletsizlikleri protesto eden eylemciler Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin partisi KYB ve Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani’nin partisi KDP binalarına yürüdü. Parti binalarına girişleri engellenen eylemciler binaları taşladı. Polisin ateş açması sonucu 2 eylemci hayatını kaybederken, en az 47 kişi de yaralandı.

No comments: