Thursday 3 February 2011

IRAK TÜRKMEN ŞEHİTLERİ ANITI VE BAYRAK DERGİSİ



Kürşat Çavuşoğlu

23 Aralık 2010 tarihinde Türkiye’nin başkenti Ankara’da Kerkük Parkı'nda yaptırılan Irak Türkmen Şehitleri Anıtı'nın açılışı yapıldı. Açılışa Türkiye ve yurtdışında yaşayan Türkmenlerden oluşan büyük kalabalık ve halkın katılımıyla gerçekleşti.

Anıtın tasarımı ressam ve heykeltıraş Abbas Erenay tarafından yapıldı. Toplam üç buçuk ayda tamamlanan anıtın yüksekliği 5.70 m. olup ve iki mezar taşını andıran bölümlerden meydana gelmekte. Ön kısımda Türkmen şehitleri ile Türkmeneli bayrağını simgeleyen, arka yüzünde de Türk boylarının isimleri yer almaktadır. Bu anıtın yapılmasında emeği geçen herkese binlerce teşekkürler.

Irak’ın dışında Türkiye’nin başkenti Ankara'da böyle bir anıtın açılması Irak Türkmenleri için çok anlamlıdır. Şehitlerimiz yolumuzu aydınlatan birer ışıktır, onlardan aldığımız güçle kararlı şekilde yürüyoruz.Türkmen Kardaşlık Ocağı Musul Şubesi, Türkmen kültürünü korumak ve tanıtmak için büyük hizmet vermektedir. Türkmen kenti Telafer’de 32 sayfalık Türkçe ve Arapça Bayrak adında aylık bir dergi yayınlamaktadır. Bayrak dergisinin 10. Sayısının ön kapağı Irak Türkmen Şehitleri Anıtı’nın açılışına yer ayırmış ve arka kapağını ise Musul Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Türkmen öğretim üyesi İbrahim Ramazan’ın çizdği Musul’un “kara saray” resmi bulunuyor.

Renkli sayfalarıyla ve güzel baskısıyla piyasaya çıkan Bayrak Dergisi, herkes tarafından büyük ilgi görmektedir.

IRAK TÜRKMEN BİRLİĞİ VE DAYANIŞMA DERNEĞİ BAŞKANI

No comments: