Saturday 5 February 2011

Irak'ta Türkmen yüzbaşıya saldırı

Irak’ın batısındaki Selahettin iline bağlı Türkmenlerin çoğunluk oluşturduğu Tuzhurmatu ilçesinde dün akşam saat 19:00 sıralarında Türkmen kökenli Tuzhurmatu Terörle Mücadele Şubesi müdürü yüzbaşı Abbas Nuri kimliği belirsiz kişiler tarafından üç oğlu ile birlikte kurşun yağmuruna tutuldu. Olayda Nuri ve bir oğlu ağır yaralanırken diğer iki oğlu hayatını kaybetti.


Ardı arkası gelmeyen şiddet, Irak’ta can almaya devam ediyor. Patlamaların yanı sıra silahlı saldırılar da her geçen gün kan akıtmaya devam ediyor. Irak’ın çeşitli bölgelerinde olduğu gibi Türkmenlerin yaşadığı bölgelerde de bu şiddetin her türlüsü yaşanıyor. Ancak dikkat çeken şey Türkmenlerin olduğu bölgelerde bu olaylar sadece Türkmenleri hedef alıyor. Çoğu saldırılarda vatandaşlar hedef alınsa da bazen de Türkmen yetkililer hedef alınıyor.

Irak’ın batısındaki Selahettin iline bağlı Türkmenlerin çoğunluk oluşturduğu Tuzhurmatu ilçesinde dün akşam saat 19:00 sıralarında Türkmen kökenli Tuzhurmatu Terörle Mücadele Şubesi müdürü yüzbaşı Abbas Nuri kimliği belirsiz kişiler tarafından üç oğlu ile birlikte kurşun yağmuruna tutuldu.

İlçenin Mustafa Ağa mahallesinde meydana gelen saldırıda 3 kişi, Nuri ve çocuklarının kullandığı arabanın etrafını kuşatarak otomatik silahlarla taradılar. Kısa süre sonra olay yerine gelen ambulanslar yaralıları hastaneye kaldırdılar ancak yaralananlardan biri olay yerinde hayatını kaybetti diğeri ise hastanede hayatını kaybetti.

Olayda terörle Mücadele Şubesi Müdürü Abbas Nuri ve bir oğlu ağır yaralanırken diğer iki oğlu hayatını kaybetti. Bugün yüzlerce insanın katıldığı cenazeye Irak Türkmen Cephesi yetkilileri de büyük bir heyetle katıldı. Cenazede ölenlerin yakınları gözyaşlarını tutamadılar. İki oğlu toprağa verilirken Nuri küçük oğluyla birlikte hastanede ölümle boğuşuyor. İlçedeki polis olay hakkında soruşturma başlattı.

No comments: