Monday 10 August 2009

Musul'da (Şerihan) Yaralanan 40 Kişi Ankara'da Tedavi Edilecek





Musul'da Yaralanan 40 Kişi Ankara'da Tedavi Edilecek


09 Ağustos 2009, Pazar .


Musul'daki bombalı saldırı sonucu yaralananlardan 40'ı tedavi için Ankara'ya getirilecek.



Başbakanlık Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğünün konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Irak'ın Musul kentinin kuzeyinde Türkmenler'in yoğun olarak yaşadığı Şerihan köyünde dün meydana gelen bombalı saldırıda 37 kişinin hayatını kaybettiği, 276 kişinin de yaralandığı hatırlatıldı. Açıklamada, yaralananlardan bir kısmının tedavisinin Türkiye'de yapılmasının talep edildiği belirtildi. Bu çerçevede Genel Müdürlüğün, Genelkurmay Başkanlığı, Dışişleri Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Kızılay ile yapılan koordinasyon sonucu yarın sabah saat 09.00 dolayında Ankara Etimesgut Askeri Havaalanı'ndan, Genelkurmay Başkanlığı tarafından tahsis edilen bir uçağın Musul'a hareket etmesinin planlandığı bildirildi.



Gönderilecek uçakla 40 yaralı ve refakatçilerinin aralarında bulunduğu yaklaşık 70 kişinin Türkiye'ye getirileceği ve yaralıların Sağlık Bakanlığına bağlı Ankara'daki hastanelerde tedavi altına alınacağı ifade edildi.



Ayrıca, patlamanın gerçekleştiği köy halkına dağıtılmak üzere Kızılay tarafından hazırlanan 200 koliden oluşan kuru gıda malzemesinin de aynı uçakla Musul'a gönderileceği kaydedildi.



(Anadolu Ajansı)

No comments: