Sunday 21 June 2009

TÜRK KONSOLOSU ZİYARETİ, KERKÜK VALİSİNİ MEMNUN ETTİ


CHA - Kerkük Valiliğini ziyaret eden Türkiye’nin Musul Başkonsolosu Hüseyin Avni Botsalı, Kerkük’le ilgili olan sorunların tarafların aralarında konuşarak çözüleceğine inandığını söyledi.Türkiye’nin Musul Başkonsolosu Hüseyin Avni Botsalı, beraberindeki heyetle Kerkük Valisi Mustafa Abdurrahman ile bir araya geldi.
Kerkük Valisi Mustafa Abdurrahman, bu ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getirerek bu ziyaretlerin tekrarlanmasını istedi.
Gerçekleşen ziyaretin kardeşlik ziyareti olduğunu ifade eden Abdurahman, “Bu ziyaretten çok mutluyum. Hüseyin Bey’le biz bağlantılarda bulunmuştuk. Geçen aylarda bir restoranta meydana gelen patlamada yaralananların Türkiye’deki tedavisi için çok yardımcı olmuştur. Bu ziyaret gayri resmi bir ziyarettir. Kardeşlik ziyaretidir ve ilişkileri daha da kuvvetlendirmek için yapılan bir ziyarettir.” dedi. Türkiye’nin Musul Başkonsolosu Botsalı, Kerkük’le ilgili olan sorunların tarafların aralarında konuşarak çözüleceğine inandığını söyledi.

Botsalı ilişkileri kuvvetlendirmek adına burada olduklarını ifade ederek, “Bu gayri resmi bir ziyarettir. Kerkük ile bağlantımız sürekli vardır. Kardeşlerimizle biz bugün bir aradayız. Arkadaşlığımızı ve ilişkilerimizi kuvvetlendirmek için buradayız. Türkiye Irak’a kardeş ülke gözüyle bakıyor. Biz kardeşiz. Kerkük bizim konsolosluk yetkisinde değildir. Ama bir Türk diplomat olarak Irak’ta inanıyorum ki Kerkük’le ilgili olan sorunlar siyasiler arasında, tarafların aralarında konuşmakla çözülecektir. Her sorun için bir çözüm mutlaka vardır” dedi.
Türkiye Dişİşleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun önümüzdeki günlerde yapacağı Irak gezisi öncesi bu görüşme dikkat çekti.

No comments: