Wednesday 6 March 2013

MHP Grup Toplantısında Bahçeli: ”BAŞBAKAN VE HÜKÜMETİ TÜRKMENLERE SIRT ÇEVİRMİŞ, FERYATLARI KULAK ARDI YAPMIŞTIR”





Irak’ta yaşayan Türkmenlerin sorunlarının gün geçtikçe vahim bir hal aldığını kaydeden Bahçeli, Başbakan’ın Kerkük ve Musul için yaptığı yorumların, pratikteki uygulamalarla uyuşmadığını söyledi. AK Parti zihniyetinin, Irak Türkmen Cephesi’ne peşmerge yönetimiyle masaya oturması için baskı uyguladığını ifade eden Bahçeli, “Türkmen Kenti Kerkük’ün nüfus yapısını bozmak ve Türkmenleri tasfiye etmek için, her türlü kirli girişimden çekinmeyen Barzani yönetimiyle işbirliği tavsiyelerine ve tehditlerine direnen Irak Türkmen Cephesi içten içe eritilmek ve yönetim yapısı değiştirilmek istenmektedir. 

Aslında Başbakan her ne kadar gizlemeye çalışsa da amacı, Kerkük’ün Erbil’e bağlanmasını oldu bittiye getirmek ve buna karşılık Kerkük petrollerinden eşini dostunu nemalandırmaktır. Kerkük’e özel statü tanınması gerektiğinden bahseden Başbakan, esasen hedef saptırmakta, bilinen siyasi tavrını saklamakta ve Türkmenlerin kaygısına kapıldığı imajı vermektedir. Ancak gerçek durum, asıl manzara elbette bu değildir. Bugüne kadar Türkmenlere yapılan zorbalıkları, eziyetleri, cinayetleri ve saldırıları görmezden gelen, Türkmenliğin silinmesine göz yuman Başbakan’ın sızlanmaları sahte, sözleri beyhudedir. 


Türkiye’nin, Türkmenelindeki kırmızı çizgileri bizzat AK Parti hükümeti ve yakın dostu Barzani tarafından çiğnenmiş ve anlamsızlığa mahkum edilmiştir. Başbakan Erdoğan, elinde Mehmetçiğin, Türkmen kardeşlerimizin çıkmayacak kan lekesi bulunan peşmerge başıyla sıra gecelerinde yanak yanağa ve şen şakrak bir halde eğlenirken her şeyi unutmuş ve kendisinden geçmiştir. Türkmenlere kıyılırken Barzani’nin ayakları altına kırmızı halılar sermekle meşgul olmuştur. Dün Türk devletinin muhatap almadığı çürümüş peşmergeyi, az önce de vurguladığım gibi, Batı’nın telkinleri, tavsiyeleri ve zorlamalarıyla bağrına basmıştır. Açıktır ki, Başbakan ve hükümeti Türkmenlere sırt çevirmiş, feryatları kulak ardı yapmıştır. Şimdi de Türkmen öğrenciler AK Parti’nin yeni engel ve bariyerleriyle karşılaşmaktadır. Geçen yıla kadar, Türkmen liselerinden mezun olan evlatlarımızın, Irak Türkmen Cephesi tarafından tespit edilerek Ankara’da bulunan Türkmen Kültür Merkezince Türkmen kontenjanı adı altında Türkiye’deki üniversitelere yerleştirilmeleri bilinen bir kural ve işleyiştir. 

Ancak Türkmen öğrencilerimize özel olarak tahsis edilen bu hak, Irak kontenjanı olarak değiştirilmiş, öğrenci seçme görevi Irak Türkmen Cephesinden alınarak Bağdat Türk Büyükelçiliğine, üniversitelere yerleştirme görevi de Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı’na verilmiştir. Bu durum karşısında, Türkmen kardeşlerimizin ülkemizdeki üniversitelere girmesi de zorlaşmış ve sınırlandırılmıştır” şeklinde konuştu.


Kaynak: www.haber3.com/mhp-grup-toplantisi-haberi-1822091h.htm




No comments: