Thursday 4 October 2012

Dilimiz, Varlığımız, Türk olarak, Dilimim Türkçe TURAN Dilini Kullanmalıyız.



 Yazan: Sadun KÖPRÜLÜ

Dünya yüzünde ilk millet olan Türk milletimiz, yüce tarihli büyük bir milletir, yiğit atılgan, savaşsever kahramanlıkla tanınarak, büyük liderler yetiren, ço sayıda Atabeyler devletler kuran bir şanlı milletir.

Türk milleti tarihten önceleri var olarak bu iyelikseler,  hoşgörülü, insanlığa yakın,
Yardımseverlikle görünen milletir, üstün varlıklı yüce bir millet olarak çok sayıda devletler, Atabeyler, İmparatorluklar kuran dünya yüzünde tanınan millettir.

Türk milletimiz mücadeleci bir millet olarak büyük insanları yetirerek eşitlik, hak, adalet uğrunda devletlerini yürütmüşlerdir, uzun yıllar dünyaya hüküm sürerek kanla tarih yazmışlardır.

Türkler her alanlarda milletini, Dinini, dilini tarihini temsil eden seven bir ulu güçlü varlıktır.
Her kese sevgi göstererek yardım etmiştir.


Türk milleti Tarihine, kültürüne, gelenek, göreneğine bağlı kalarak devletini korumasıyla, diline sahip çıkarak dünyanı yönetmiştir.

Türk dilimiz milletimizin geçmişiyle geleceklerini yaşantılarını birleştiren, sağlayan ulu bir unsurdur, Türk dilimiz, Türk milletimiz için, çok önemli olduğunu dünya tarihleri Türk’ün varlığını dilinin varlığıyla yansıtmaktadır.

Bizlerinde bu büyük Türk milletimizin gençleri yaşlıları, kadınları, kızları çocukları olarak ellerimizden geldiği kadar üzerimize düşen milli görevi iyicesine yaparak, başararak dilimiz korumalıyız.

Kerkük, Musul DİYALA, ERBİL ve Türkmen elinde köylerimizde, ilçelerimizde ve tüm dünya Türkleri ile birlikte yeni açılacak olan okullarımız, iş yerlerimiz Türkçe olarak adlarını taşıması için çalışmalarımız sürdürmeliyiz bu dilimizin uygulaması kullanması her yerde gerekmektedir.

Bu gün ne yazık ki İstanbul, Ankara, İzmir ve başka şehirlerde olduğu gibi birçok topraklarımıza Türkçe olmayan sözler, deyimler, adlar kullanılmaktadır, işyerlerinin, Market, kuaför dükkânların, pastanelerin,, çarşı, sokakların ve okul defterleri, çocuk çantaları üstünde Türkçe olmayan adlar
Yazılmaktadır ve basılan bu yabancı fotoğraflar dan ise barbie ben ten winx, batman Süpermen, transformes, bakugan, mini Mouse ne yazı ki bulunmaktadır, yaftalara, tabela, pano  bakıncak çoğunluk, İngilizce,  Fransızca, Yunanca, Rusça, Arapça adlar yazılmaktadır.

Tek amacımız milletimizden, sorumlardan Türk, Türkçülük duygusuyla coşan soydaşlarımızdan, kardeşlerimizden çocuklarının adlarını Türkçe bırakarak, onları Türk aşkıyla büyütsünler tüm yaftalara, tabela, pano  her yerde Türkçe, Türk diliyle yazmalıdırlar ve okul çantalarında Ulu önder Gazı Mustafa Kemal, Atatürk’ün, Atsızın, Alpaslan, Enver Paşa, Ziya Gök Alp, Mehmet Akif Ersoy, Namık Kemal,  Fuzuli, Emin Yurda kol, Fazıl Necip Kısa kürek,  Zeki Muran, Neşet Ertaş, Celal bek, Reşat Nuri Güntekin, Halıda edip, ve yüzlerce Türk, Türk dünyası büyüklerinin, şahsiyatlarının, Paşaların yazar, ses sanatkârı, hattat, ressam, şairlerinin fotoğrafları basılmalıdır bırakılarak koyulmalıdır.

Bizler bu Türk dilimizin her yerde okunması kullanması için, milli göreve birlikte başlayarak katılmalıyız, üzerimize düşen görev, ödevlerimizi çalışarak başarmalıyız.

Türk Dilimiz eski gücüne dayanarak, tüm dillerin üstünlüğünü kazanmakla dilimizde yaşayan Arap, Fars, Rus, dillerinden gelen sözlerden kurtarmakla, yabancı sözcüklerden uzak durarak, dilimize karşı, milli devrim akını yaparak Basın, Medya, Yayın okullarımız dilimize yabancı sözleri sokmadan, kendi dilimizden ürünleri canlandırmakla, bu yabancı sözlerden bir an önce vazgeçmeliyiz, kurtulmalıyız, Türkçülüğümüze dönmeliyiz.

Türk Dilimizi korumada sorumluklar tüm Türk milletimizin milli görevi olarak üstüne düşmektedir, artık bu milli görevimizi başararak başarmalıyız.

Anne ve babalarımız devlet büyüklerimiz  gönlü milli dava sevgisiyle coşan öğretmenlerimiz,Türk eğitim sistemlerini uygulamalı, artık her kesin Türk dili için burada milli dava duyarlıkları uğrunda üzerine düşeni görevlerde yorularak en iyisin yapılmasına çalışmalıyız, yorularak katkıda bulunmalıyız.

Şimdiden birlikte çalışarak büyüklerimiz, aydın Türk ellerimiz dilimizi, kültürümüzü, Türkleştirmeli, yabancı sözleri yan bırakmalı birlikte özveriliğe katılarak öz yurdu, milli toprakları yabancılardan, Türk olmayanlardan, Türk topraklarımızı, seve, seve öperek, al bayrağımızı kirletmeden onu yücelere asmamız, dalgalandırmamız gerekmektedir
Mili marşımız İstiklal Marşımıza, Andımız Marşımıza sahip çıkarak onu kirli, işbirlikçilerim, hainlerin, ajanlar dillerinden uzak tutarak her okulda her yerde marşımızı, andımızı okutmalıyız burası Türk devletir, ve bu millet Türk milletidir, ve bu Vatan hainlerin, terörlerin, işbirlikçilerin, ajansların değildir, bu görevi başarmak bu yolda yürümek bizler için kutsallıktır.

Daha düne kadar tüm insanlar, milletler bilgi, uygarlığı, kültürü, tarihi bizden öğrenmişlerdir, ve toplumlar bugün erlerimize, gençlerimize, hayranlık duymakla bizlerden, Tarihlerimizden, Kültürümüzden konuşmakla, uygarlık, efendilik, atılganlık, töre, onurunu her toplum içinde uygulayan Türk milletimiz olduğu her keşçe belidir, Türk Milletimiz bu günden parlak, aydın, Umut dolu geleceği için durmadan çalışarak, yorularak, okuyarak, düşünerek büyük Türk milleti için fikir, akıl, hoşgörülük Türkçülük, insanlık tüm dünyaya üretmektedir ve olduğumuz yarınların erlerine göstermelidir. Göstermelidir.

Ve yiğit atılgan çocuklarımızı, gençlerimizi, milli Türklük davası yolunda yetiştirmekle, büyüterek bu kahraman geçliğe, milli, sağlam doğru yolları göstermeli, Türk milliyetçi aydın ağabeyleri, liderler şehitlerimizin, vermiş oldukları temiz kanlarıyla, canlarıyla, bu milli yolda gece gündüz çalışmakla Türk dilimizi, yüce Türk tarihimizi, tüm varlığımızla, yaşatmalıyız, korumalıyız.
onlara öğretmeliyiz.

Türklüğümüzü, korumak bu milli dava yolunda, öz Türkçeyi anaokullarımızda, Basın, Yayın, medyayı kullanarak, yabancı sözlerin yerine, Türkçe sözleri deyimleri, dünya Türkleri ülkesinde birlik, beraberlik, sağlamak uygulamaya geçirmemiz önde gelen milli ereklerimizden prensiplerimizden sayılmaktadır.

Özgürlük Bağımsızlığına kavuşan Türk dünyası Cumhuriyetleri ve başka devletlerde yaşayan, bağımsız olmayan Türkler öz Türkçe dillerini uygulamakla, bunun yanında yabancı Türkçe olmayan sözlerden uzaklaştırmakla çalışmalıdır, her yabancı sözlerin karşılıklı olarak öz Türkçesi bulunmaktadır, ister Türkiye’de olsun ister tüm dünya Türkleri yurtlarında topraklarında olsun, Irak Türkleri gibi öz Türkçeyi kullanmakla dillerinde yabancı olan sözlerin karşılıkları Türk köylerimizde, ilçe, şehirlerimizde görünmektedir, ERBİL, KERKÜK, DİYALA, MUSUL, BAĞDAT, TELAFER, TUZHURMATU,

ALTUNKÖPRÜ, ÖMER MANDAN, HANEKIN, MENDİLİ, KIZLARBAT, BAYAT, KARAKOLLAR, ŞEBEKLER Türklerinde, güzel öz Türkçe sözcükler görünmektedir, bunun başka yönleri tüm dünya Türklerinin Türkçe sözcükleri gündeme getirmekle, Irak Türkleri yanında tüm Türk dünyasıyla ilgilenmek ve bu Türk Cumhuriyetleri toplulukları ile ilişkiler sağlayarak, bilgi ve Türkçe sözcükleri alarak yabancı sözcüklerin yerine kullanmalıyız, bu Türk yurtlarımızda, Topraklarımızda, birleşik olarak Türk Turan Türkiye Türkçesiyle okumalıyız yazmalıyız.

Büyük devletlerimizden.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ
KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ
NAHCİVAN ÖZERK CUMHURİYETİ
AZERBAYCAN CUMHURİYETİ
TÜRKMENİSTAN CUMHURİYETİ
ÖZBEKİSTAN CUMHURİYETİ
KAZAKİSTAN CUMHURİYETİ
KIRGIZ CUMHURİYETİ
ALTAY TÜRKLERİ
HAKAS CUMHURİYETİ
TUVA CUMHURİYETİ
SAHA-SİRE (YAKUTİSTAN) CUMHURİYETİ
BAŞKURDİSTAN CUMHURİYETİ
TATARİSTAN CUMHURİYETİ
ÇUVAŞİSTAN CUMHURİYETİ
BOSNA HERSEK
DOĞU TÜRKİSTAN
SARI UYGUR VE SALUR TÜRKLERİ
DAĞISTAN TÜRKLERİ
KUMUK TÜRKLERİ
ÇEÇENİSTAN CUMHURİYETİ - İNGUŞETYA CUMHURİYETİ
KABARTAY-BALKAR TÜRKLERİ
KARAÇAY - ÇERKES ÖZERK CUMHURİYETİ ABHAZYA
ACARA TÜRKLERİ
AHISKA TÜRKLERİ
KIRIM MUHTAR CUMHURİYETİ (KIRIM TATAR TÜRKLERİ
GAGAVUZ ÖZERK BÖLGESİ
BATI TRAKYA TÜRKLERİ
MAKEDONYA TÜRKLERİ
KOSOVA TÜRKLERİ
BATI VE ORTA AVRUPA'DA YAŞAYAN TÜRKLER
FİNLANDİYA TÜRKLERİ
SAHA TÜRKLERİ
DOĞU SİBİRYA TÜRKLERİ
TOBOL TÜRKLERİ
TATAR TÜRKLERİ
BAŞKURT TÜRKLERİ
MİŞER TÜRKLERİ
NOGAY TÜRKLERİ
STAVROPOL TÜRKLERİ
GÜNEY AZERBAYCAN TÜRKLERİ
İRAN TÜRKLERİ
IRAK TÜRKLERİ
SURİYE TÜRKLERİ
HORASAN TÜRKLERİ (TÜRKMENLERİ)
AFGANİSTAN TÜRKLERİ
TACİKİSTAN TÜRKLERİ
KAŞGAY TÜRKLERİ
HAMSE TÜRKLERİ
MOĞOLİSTAN HOTUN TÜRKLERİ
MOĞOLİSTAN KAZAK TÜRKLERİ
ABD VE KANADA'DA YAŞAYAN TÜRKLER (KIZIDERİLER)
AVUSTURALYA'DA YAŞAYAN TÜRKLER
ŞOR TÜRKLERİ
KARAKALPAKLAR
TELEÜT TÜRKLERİ

Bugün dünyanın her bir yerlerinde, temiz üstün dilimize karşı çok sayıda Türk milletimizi sevmeyenler,  dilimize , davamıza karşı duranlar bulunmaktadırlar, özellikle Irak, İran, Ruslar, Irak’ta iktidara gelen tüm hükümetler 85 yıllarından beri önde gelen Saddam rejimi, Türkleri yok etmeye çalışarak, her bir yerde iş yerlerinde, okullarda, tüm kuruşlarda, evlerde, mahalle, sokak, caddelerde bile, öte yandan Kürtler hükümet olmadan bir devletleri olmadan iki diktatörler öz Türkçeye karşı durarak yasaklamaya çalışarak, Irak Türkleri onlara karşı durmakla kendi anadillerini koruyarak, kanlar, şehitler vererek yeni öz Türkçe okullarını açarak, yüzlerce öğrencileri yetiştirmeye katılarak, tüm engelleri yok ederek mücadele Türkçülük yolarından hiçbir zaman ayrılmayarak, dönmeyerek dönmediler kendi ana dillerini savundular ve savunmaya karşı kanlar, canlar vermektedirler.


Bizler Dünya Türkleri olarak, ilkemizden dönmeden, büyük Turan Türk dilleri birliğini birleştirmeliyiz, dünya Türklerinin her bir Türk topluluklarında, devletlerinde, Türkiye Türkçesini, yazarak okullarımızda tek Türkiye Türkçesini yazarak, kullanmalıyız uygulanmalıyız.



Dünya Türklerini bir bayrak, altında düşüncesiyle el, ele gönül, gönülle, vermekle dünyada bulunan tüm Türkleri öz Türkçe olarak Türkiye, Türkçesini Turan Türk dilleri birliği altında toplayarak, her bir Türk  yurdunda dünyanın dört bucağında çapa göstermekle, bu milli dil davamızı birlikte Milli dava Türkçülük Mücadelesi ile sürdürerek, Türk birliğimizi kurmakla gerçekleştirmeliyiz.

Artık Türk Turan dillerini bir al bayrak, altına toplamakla yetirmeyiz, yolumuz, milli davamız, tek milli Türkçülük, ilkemiz, Türk dilimizi, birleştirmeliyiz, Türkiye Türkçesini bir an önce tüm Türk dünyasında, Türk Cumhuriyetlerinde, Türk topraklarında, topluluklarında uygulamalıyız..

Ve bir ağızdan her gün birlikte NE MULU TÜRK’ÜM DİYENE Söylemeliyiz,
Söylemeliyiz.. 

No comments: