Tuesday 30 October 2012

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı buluşturdu




29 Ekim Cumhuriyet Bayramı buluşturdu


Belçika Türk Federasyonu´nun Brüksel´deki merkezinde, Uygur Türkleri Lideri Rabia Kader´inde katılımı ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı buluşması gerçekleştirilecekti.

 Uygur Türkleri Lideri Rabia Kader´in rahatsızlanması üzerine, buluşmaya temsilcisi Gülnissa Taipova katıldı.
  
Belçika Türk Federasyonu Başkanı Ömer Zararsız´ın yanı sıra yöneticilerin ve üyelerin de hazır bulunduğu buluşmaya, Brüksel Türk Gençlik Birliği Başkanı Duygu Şen ve yönetici arkadaşları Kadir Yılmaz, Özlem İnci, Esin Yüzsüren, Nefriye Acar ile Zehra Gökburun´da katılarak bir ilke imza attılar.



 Ayrıca Irak Türkmen Cephesi Belçika Temsilcisi Hasan Aydın´ında katıldığı toplantıda bir konuşma yapan Başkan Ömer Zararsız;´ Cumhuriyet´in ilanından bu yana tam 89 yıl geçti. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde, Türk Milleti, birlik ve beraberlik içinde ´Türkiye Cumhuriyeti´ devletini kurmayı başardılar. Cumhuriyeti ilelebet savunmak ve sahiplenmek hepimizin görevidir´ diyerek, toplantıya katılanlara teşekkür etti ve bayramlarını kutladı.


 Eski Belçika Türk Federasyonu başkanlarından ve Avrupa Türk Konfederasyonu temsilcisi Zeki Yarol, Durali Taşatan´ın da hazır bulunduğu toplantı Cumhuriyet sohbeti ile noktalandı ve aniden rahatsızlanan Uygur Lider Rabia Kader´e ´geçmiş olsun´ dilekleri iletildi.


No comments: