Monday 18 January 2010

Irak Türkmen Meclisi, Kerkük'e Gelen Peşmergeleri Bir Kez Daha Reddetti


18 Ocak 2010, Pazartesi.


Irak Türkmen Meclisi: Karma Gücü İçinde Yer Alan Peşmerge Gücü Kerkük'te İstikrarı Bozar

Sözde anlaşmazlıklı bölgelerde görev alacak olan karma güçlerin içinde peşmerge güçlerinin yer almasına Irak Türkmen Meclis'inden de eleştiri geldi.

Irak Türkmen Meclis'inin bugünkü olağan toplantısında yapılan açıklamada bu gelişmenin parlamento seçimleri öncesinde denk getirilmesinin bölgenin istikrarını bozcuğa belirtti. Haftalık olan toplantısını Kerkük'teki Şehit Nejdet Koçak salonunda düzenleyen Irak Türkmen Meclis'inin ana gündem maddesi Kerkük'teki müşterek güç oldu, toplantıda bir konuşma yapan Irak Türkmen Meclisi Başkanı Yunus Bayraktar, her şeyden önce Türkmen şehit günü dolayısıyla tüm şehitlerimize rahmet diledi.

Konuşmasının devamında Bayraktar, Türkmen şehitlerinin uğruna yüce sonuca kadar yer alacağını söyledi.

Toplantıda ayrıca yeni siyasi projelerde ele alındı, bu projeler arasında bulunan 2010 yılı için Irak'ın kültür başkenti olarak seçilen Kerkük'teki Türkmen kültürünü herkese göstermek ve Türkmence eğitimini geliştirmek yer alıyor. Toplantıda 7 Mart'ta yapılacak olan parlamento seçimleri ve seçim hazırlıkları da ele alındı.

Irak Türkmen Meclisi Kerkük ve sözlü anlaşmazlıklı bölgelerde görev alacak olan karma gücü içinde peşmergelerin yer alması ise bir kez daha reddetti.

ITC Türkiye Temsilciliği
Enformasyon Şb. Tarafından Türkçeye Çevrilmiştir

http://www.kerkuk.net/haberler/haber.aspx?dil=1055&metin=2010011834

No comments: