Tuesday 9 September 2008

ITC Yürütme Kurulu Toplandı


08 Eylül 2008, Pazartesi

Irak Türkmen Cephesi Yürütme Kurulu bugün toplandı. Genel olaral Irak ve özellikle de Kerkük ve Türkmeneli bölgelerindeki son gelişmelerin ele alındığı toplantıya Irak Türkmen Cephesi Başkanı Dr. Sadettin Ergeç başkanlık etti.

Toplantıda mahalli seçim krizi de ele alındı. Irak Türkmen Cephesi'nin Kerkük'teki başkanlık binasında yapılan toplantıda konuşan Irak Türkmen Cephesi Başkanı ve Türkmen Milletvekili Dr. Sadettin Ergeç son gelişmeleri değerlendirdi.mahalli seçim krizinin de gündeme geldiği toplantıda geçtiğimiz 22 Temmuz tarihinde Parlamentonun onayladığı 24. madde konusuda ele alındı. 24. maddenin Kerkük'teki tüm kesimlerin yararına oladuğunu belirterek Parlamntoda 24. maddeye yapılan oylamanın yasal ve sağlıklı bir şeklide gerçekleştiğini sözlerine ekeldi.

Toplantıda konuşan Irak Türkmen Cephesi Yürütme Kurulu üyeleri 28 Temmuz tarihinde Irak Türkmen Cephesi Başkanlığına yapılan saldırıların ardından nedensiz bir şekilde gözaltına alınan masum Türkmenlerin serbest bırakılmaları gerektiğini söylediler.
Irak Türkmen Cephesi Yürütme Kurulu toplantısında ayrıca bugün Türkmen Telafer kentinde meydana gelen patlama şiddetle kınandı. 5 kişinin hayatını kaybettiği 52 masum sivilinde yaralandığı saldırıyı şiddetle kınadıklarını dile getiren Irak Türkmen Cephesi yetkilileri Telaferin bir an önce barış ve huzura kavuşması için elden gelenin yapılacağına vurgu yapıldı. Irak Türkmen Cephesi Yürütme Kurulu üyeleri Telafer'de meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifalar dilediler.

Türkmeneli TV

No comments: