Wednesday 23 January 2013

TC TÜRKİYE TEMSİLCİSİ KAZANCI’DAN KINAMA MESAJI


TC TÜRKİYE TEMSİLCİSİ KAZANCI’DAN KINAMA MESAJI
23 OCAK 2013


Irak Türkmen Cephesi Başkan Yardımcısı ve Selahattin İl Meclisi üyesi Sayın Ali Haşim Muhtaroğlu’nun yakın akrabası, Sağlık Müdürlüğü personeli Ahmet Salah Asker, Selahattin iline bağlı Tuzhurmatu ilçesinde, kimliği belirsiz kişiler tarafından gerçekleştirilen silahlı saldırıda yaşamını kaybetmiştir. Akabinde Şehit Ahmet Salah Asker için kurulan taziye meclisine bir saldırı düzenlenmiş ve orada bulunan Ali Haşim Muhtaroğlu ile Kerkük İlçe Meclisi Başkanı Münir Kafili hafif yaralanmıştır.

Irak Türkmen Cephesi Türkiye Temsilciliği olarak Ahmet Salah Asker’e ve taziye meclisine yönelik hain saldırıları nefretle kınıyoruz. Şehidimize Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve Türkmen halkına başsağlığı ve sabırlar, taziye meclisine yönelik saldırıda yaralananlara ise acil şifalar diliyoruz.
Genç yaşındaki Ahmet Salah Asker, işyerinden çıkıp evine giderken güpegündüz sokak ortasında kurşun yağmuruna tutulmuştur. Bu üzücü olay ve taziye meclisine yönelik saldırı bir kez daha göstermiştir ki tamamen savunmasız durumda bulunan Türkmen toplumunun hiçbir can güvenliği kalmamıştır. Bu olaylarla birlikte, ülkedeki güvenlik gücünü elinde bulunduran idarenin kusurlu olduğu da bir kez daha açıkça ortaya çıkmıştır. Hükümetin acil olarak terör olaylarının önüne geçmesini ve Ahmet Salah Asker’in katilleri ile taziye meclisine saldıranların bir an önce yakalanarak adalet önüne çıkarılmalarını bekliyoruz.
  

No comments: