Tuesday 10 November 2009

Ölümnün 71. yılında Saygıyla anıyoruz


Ölümünün 71. yıldönümünde ATA'ya Mektup
VIDEOS :
http://www.belturk.be/go.php?go=3421f26&do=details&return=last_news&pg=1



BÜYÜK ATAM Sen bu dünyadan ebedi hayata gideli tam 71 yıl oldu..Tam 71 yıl önce bugün kurduğun cumhuriyeti, ve yaptığın devrimleri, omuz omuza beraberce savaştığın kahramanlara, onların çocuklarına, torunlarına kısacası biz Türk gençliğine emanet ederek aramızdan ayrıldın.

Sen yaşarken kuyunu kazmaya çalışanlar, senin devrimlerine, orduna, milletine saldıran güruh, senin ölümünle saldırılarını daha da pervasızca arttırdı.

Sen İnönü´de, Sakarya´da, Afyon´da savaşırken Ankara´da sana oturdukları koltuklardan ayak bağı olanlar, Kubilay´ı katledenler senin gidişinle daha da aşağılık bir biçimde kudurdular. Senin kapattıklarını açıp, açtıklarını ise kapattılar. Senin yaptıklarını bozmak için senin savaştığın emperyalizme sarıldılar. Bu cumhuriyetin kurulmasında zerre kadar faydası olmayanlar, senin gidişinle sana saldırmaya başladılar.. Tıpkı dediğin gibi;

´Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri, şahsî menfaatlerini, müstevlîlerin siyasi emelleriyle tevhid edebilirler´

Büyük ATAM Bugün sana saldıranların torunları kurduğun cumhuriyetin ve ordunun temellerine dinamit koymaya devam ediyorlar.. Hem de dedelerinden daha da vahşice, daha da insafsızca..

Yarın bu dünyadan göçüşünün 71. yıldönümü.. Zalimlerin torunları yine huzuruna gelip senin ne büyük bir lider olduğunu söyleyecekler, halkın sana olan sevgisinden korktukları için. Yine fraglarını giyip yalandan gözyaşı dökecekler senin için. Kimisi ise açık açık sana hakaret edecek..

Utanmadan, sıkılmadan…Yüzü dahi kızarmayacak bu soysuzların, nenelerinin, bacılarının namusunu kurtarana hakaret ederken.. Senin rozetlerini takanları da göreceksin yarın huzurunda. Her işlerini senin adını anarak yapacaklar. Senin sırtından geçinecekler.

Ancak senden nefret edecekler. Senin kurduğun meclise Türkiye´yi bölme planlarını senin ölüm yıldönümünde getirip seni huzursuz etmeye çalışacaklar. ´Yas günü değil´ deyip içlerinde ki bayramı gizleyecekler halkı kandırmak için…

Büyük ATAM Sakın sen üzülme..
Senin kurduğun bu cumhuriyet seninle beraber savaşan, şehit düşen Ahmetlerin, Mehmetlerin torunlarına yani bizlere emanet.
Senin yüzüne korkudan gülüp sen cepheye gider gitmez saltanat yalakalığı yapanların, İngiliz, Amerikan, Fransız uşaklarının torunlarına emanet değil. Sen bugünleri onlarca yıl önce zaten görmüştün…

Ne demiştin o ölümsüz sözlerinde ;
´Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.

Hattâ bu iktidar sahipleri, şahsî menfaatlerini, müstevlîlerin siyasi emelleriyle tevhid edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.

Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi vazifen, Türk istiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!´

Büyük Atam Bize bıraktığın emanetleri sonsuza kadar zalimlerin torunlarından koruyacağımıza söz veririz..

No comments: