Wednesday 25 November 2009

Buda Türk Dünyası Açılımı olsun !


Can Kerkük


Türkiye bugün Erdoğan Hükümeti sayesinde çok cesur adımlar atmakta bu adımlara bizimde bir katkımız olsun diye Türk dünyası arasında serbest dolaşım önerimizi sunmak istiyorum.Türk asıllı insanların Türk dünyasında serbestçe giriş yapma hakkı, ki buda bir Türk olarak en doğal hakkımızdır.

Bugün Avrupa’da bu konu temelinden çözülmüş asırlarca birbiriyle kıyasıya savaşan bu ülkeler ortak bir dile sahip olmamalarına rağmen bugün hepsinin birbirine kapısı sonuna kadar açık ve insanları bütün Avrupa ülkeleri arasında serbestçe pasaportsuz vizesiz dolaşa biliyorlar hatta olay bununda ötesine geçerek kıtalar arasına taşınmış Avrupa, Amerika ve Kanada vatandaşları birbirine serbestçe ve izinsiz vizesiz basit bir kimlikle girip çıka biliyor.


En son Türkiye Suriye arasındaki sınır kapısının kaldırılması insanların serbestçe vizesiz giriş çıkış yapmaları takdire şayandır, bugünde bu serbest dolaşıma yeni bir ülke daha katıldı oda Libya, bu cesur adımı Coğrafyası, dini ve dili bir olan Araplar dahi atamamışlardır.


Bizler Türk dünyasının insanları olarak hiçbir zaman kavgalı olmamışızdır Tarihimiz coğrafyamız dinimiz dilimiz aynı NEDEN kapılarımız birbirimizin yüzüne kapalı, Türk asıllı insanlar yıllardır bu konudan muzdaripler Anavatanları olan Türkiye’ye girmek için bir sürü bürokratik işleme tabi tutulmaktalar, halbuki bizde Avrupalılar gibi nezih ve güvenilir bir kurumdan elde edeceğimiz Türk asıllı Kimlikle Tüm Türk cumhuriyetlerine serbestçe girip çıkmamız lazım.


Türkiye Avrupa birliğine soyunmuşken vizesiz serbest dolaşıma hazırlanmışken bu uygulamayı önce kendi Türk soydaşlarıyla yapsın ve Bir Tarihi Türk Dünyası Açılımını gerçekleştirsin.


Bu açılıma sadece Türkiye değil ancak Tüm Türk dünyasının aynı yaklaşımla bu konuyu kendi taraflarından ele almaları lazım ve biran önce Türk dünyası serbest dolaşıma açılsın.


Bu konuyu, Tüm Türk medyası ele alması lazım ayrıca Tüm Türk sivil örgüt kurum ve kuruluşlar bu konuda sıkça ve ciddi bir şekilde çalışmalar seminerler düzenlenmesi lazım Türk dünyasını bu adımı atmaya biran önce hazırlamamız lazım.

Saygılarımla

No comments: