Sunday 29 March 2009

ALTUNKÖPRÜ KATLİAMI


Ali Kasapoğlu


Tam dört yıl oldu Altunköprü katliamı belgesel filminin çekimi için ilçeye gideli. Altunköprü insanımız o zaman yakından tanıdım. Sevincini ve hüznünü üç günülük bir çekim sırasında paylaştık. O gün için on dört yıl geçmişti katliamın üstünden ama hayret ettiğim bir olay vardı, şehit yakınları olayı sanki o gün gibi yaşıyorlardı. Hüzünleri taze,gözleri nemli ve bir çoğu olayı anlatırken içten ağlıyor kendilerini tutamıyordu Altunköprülüm.

Aradan on sekiz yıl geçti her yıl olduğu gibi bu yılda şirin ilçemde siyasilerim anıta çelenk koydular ve Türkmen insanımın kulağının alıştığı klasik sözleri ettiler. Televizyon ve radyolarımızda uzun uzun bu çalışmalara yer veriliyor ve tabi ki yarın yazılı ve elektronik basınımda bu çalışmalara süslü püslü yer verecek. Allah razı olsun yılda bir kere olsa da siyasilerim, politikacım ve medyacım Altunköprülü garibimin yanındadır.

Bu yıl anma törenleri sanki biraz daha kalabalık, ilgili ve daha organizeliydi gibime geldi,yanılıyor muyum acaba. Kürsüye gelen konuşmacıların önündeki televizyon logoları sayıca daha kalabalıktı geçmişteki yıllara oranla. Konuşmacılarım şiir gibi konuştular vallaha, mest olduk.Tüm bunlara rağmen Türkmen insanımın beklentileri yerine getirilmemiştir.

Altunköprülüm bunu düşünüyordu, belki de çok istiyordu, Şehitlerimiz bizleri, büyükbaşlarımızı ve yöneticilerimizi birleştirebilir mi ?. Şehitlerimiz için bir arada değilsek, şehitlerimiz bile bizi birleştiremez. Allah şehitlerimiz rahmet eylesin ama bizlerde yürüyen ölüler olmayalım.
http://bizturkmeniz.com/tr/index.htm

No comments: