Wednesday 2 July 2008

MALİKİ KARARI, İŞGAL EDİLEN BİNALAR BOŞALTILMASI


YANIT
Irak başbakanı, sayın Nuri El-MALİKİ kararı üzere, iç işler bakanlığı'nın 26 Nisan Cumartesi günü yayınladığı haberde Irak'ın tümünde işgal edilen binaların boşaltılması işlemini başlattığını bildirmişti.
Dairemizin, 29.04.2008 tarihinde 9 sayılı kararında, ilgili üst yöneticilerden, Kerkük'teki ihlallerin kaldırmalarını, kanun otoritesinin tekrar yerine getirilmesini ve prosedürlerin adil ve şeffaf şekilde uygulanmasını talep etmiştir.
Kerkük'te, şehrin nüfus yapısını değiştirmek amacıyla, İki Kürt Parti desteği ile şehir dışından getirilenler tarafından (62) Askeri Kışla, Resmi Bina ve spor kulübesi işgal edilmesine rağmen fakat Bağdat ile Güney ve orta bölge şehirlerde Parti ve Siyası Hareketlere İşgal ettikleri binaları boşaltmak için üç gün süre tanıyan Savunma Bakanlığı'nın 24/6/2008 tarihli Beyanına endişe duyduk.
Başka şehirlerin özellikle Kerkük ve Musul bu kararın dışına tutma nedeni ve amacı nedir?
Kerkük ve Musul'daki binalar Kürt partiler tarafından işgal edildiği için, bu anlaşma Kürt tarafları baskısı ile gerçekleşti yoksa.
Biz Irak Türkmen Cephesi mensupları olarak, Irak Hükümeti, sayın başbakan Nuri EL-MALİKİ ve Sayın Savunma Bakan'dan bu kararın tüm Irak'a geçerli olmasını istemekteyiz.


Irak Türkmen cephesi
Enformasyon Dairesi

No comments: