Thursday 13 May 2010

MUSTAFA KEMAL YAYÇILI'YI RAHMETLE ANIYORUZ


MUSTAFA KEMAL YAYÇILI'YI RAHMETLE ANIYORUZ
Sadun KÖPRÜLÜ





Mustafa Kemal Yaycılı, büyük bir mücadeleci Türkmen lideridir yıllardan beri milli Türkmencilik davasına katılarak, uzun yıllardan bu milli duygu yolunda tüm varlığını adayan bir kahraman yiğittir, onun milli davası günümüzde bir altın ışık olarak yollarımızı aydınlatmaktadır.

Türkmen şehitlerimiz mücadeleci Mustafa Kemal Yaycılı ile, Fazıl Namık’ı gibi kahraman şehitlerimizle tüm şehitlerimizle unutmayacağız bundan 6 sene önce 14.5.2004 tarihinde şehit olmuştur, Mustafa kemal yaycılı ile Fazıl Namık şehitlerimiz her zaman bir umut diye gönlümüzde yaşayacaklar ve davaları yiğit gençlerimiz erlerimiz tarafından ölene tek sürecektir, destan olacaktır..

Mustafa Kemal Yaycılı büyük bir mücadeleci Türkmen lideridir, yıllardan beri milli Türkmencilik davasına katılarak uzun yıllardan bu milli duygusu yolunda tüm varlığını adayan bir kahraman yiğittir, onun milli davası bir altın ışık olarak milli dava yollarımızı aydınlatacaktır.

Türkmen şehitlerimiz mücadeleci Mustafa Kemal Yaycılı ile Fazıl Namık’ı şehitlerimizle tüm şehitlerimiz unutmayacağız bundan 6 sene önce 14.5.2004 tarihinde şehit olmuştur Mustafa kemal yaycılı ile Fazıl Namık şehitlerimiz her zaman ölmeden gönlümüzde yaşayacaktır, ve davaları yiğit gençlerimiz erlerimiz tarafından sonsuza tek sürecektir..

Mustafa Kemal hiçbir zaman ölümü düşünmedi, hiçbir zaman yolundan milli davasından, yüce Türkmen milletinden vazgeçmedi, gece gündüz yorgunluk bilmeden çalıştı, durdu, ben onu uzun yıllardan beri hapishanede olduğum sıralardan tanımaktayım, Erbil Türkmen şehrinde uzun çalışma mücadelesi ile ilk defa olarak okullar açmıştır.

Türkçe eğitimi başlattı Uzun yıllar Milli Türkmen partisinde çalışarak başkan olmuştur, ilk önce Doğuş okulunu sonradan Türkçe okulların açmasında büyük katkısı olmuştur, bunun yanında İlk defa olarak Türkmeneli gazetesi ve Doğuş gazetesini yayınlamıştır.

Ana muhalefetin Amerika, İngiltere, Irak’ta tüm toplantılarına katılarak Türkmen milletinin haklarının verilmesini istemiştir ve savunmuştur. birçok siyası seminer düzenlemiştir Türkmen sorumuna yakından bir çözüm bulmaya yıllarını vermiştir.

Şehit Mustafa Kemal Saddam rejimi düştükten sonra hiç beklemeden hızla dava arkadaşlarını toplayarak Kerkük’e dönmeye karar vermiştir, Kerkük’te her bir yanda dava arkadaşlarıyla Irak Türkmen Cephesi ve Türkmen milli bayrağını asmışlardır, Kerkük meclisinde Türkmenlere hak kazanmak için durmadan yorulmadan çabalar göstermiştir.

Türkmen milleti uğrunda çalışmalar karşı taraf düşmanlarda rahatsız olmuşlardır, artık onu nasıl ortadan kaldıracaklar planlar başlatmışlardır, bir iki defa ölümden şehidimiz kurtardı, ama düşman hiçbir zaman uyuyamadı onu bir gün önce ortalıktan kaldırmasalar başlarının belası olacağını çalışmalarını engellemelerini düşünerek namertçesine planlar çizmeye başladır ve kahraman yiğidimizi Dava arkadaşı şehit Fazıl Namık ile birlikte, şehit ettiler.

Ama bunu iyice bilmediler ki bu büyük millet her zaman gözünü açınca binlerce Necdetler Koçaklar, Albay Abdullahlar, Rıza Demirciler, Adıl Şerifler, Mehmet Korkmazlar, Rüştüler, Salıhıler, Celi, Kemal Terziler, Mustafa Kemalleri ve başkalarını yitirmiştir ve yetirmektedir.

Şehidimiz Mustafa Kemal Yaycılı ve geçmişinden

Mustafa Kemal Yaycılı 1955 yılında dünyaya Kerkük Yaycı köyünde göz açmıştır, ilkokulu, ortaokulu merkeziye okulunda, liseyi Kerkük’te okumuştur şehidimiz lise döneminde arkadaşları ile birlikte politika alanına atılarak yoğun olarak çalışmaya başlamıştır, Eski Saddam rejimine karşı birçok siyası eylemlerde önde olarak, milliyetçi Türkmen davasıyla ilgilenerek, korku bilmeden yardım göstermiştir.

Mustafa Kemal Eğitimini Türkiye’de sürdürmeye hızla yaklaşarak, Milli mücadele tüm varlığıyla başlayarak Saddam rejimi tarafından defalarca tehdit baskıya maruz kalmıştır.

Mustafa Kemal 1975 yılında Üniversiteyi Karadeniz Teknik Üniversitesi İnşaat fakültesinden mezun olarak İstanbul İktisadi Ticari ilimler Akademisi işletme fakültesinden lisansüstü eğitim almıştı.

Mustafa Kemal 1987 – 1991 yıllar arası Irak Türkmen Kültür ve yardımlaşma derneğinde görev almıştır 1991 -1996 yılları Kuzey Irak’ta Irak Milli Türkmen partisinde çeşitli görevlerde bulunmuştur.

Yaycılı 1995 yılında ilk defa kurulan Irak Türkmen Cephesi yönetim kurulu üyesi olmuştur.

18 – 20 Ağustos 1966 da Irak milli Türkmen Cephesi Erbil’de yapılan ikinci genel kuruluşunda parti genel başkanı olmuştur.

1997 Ekimde düzenlenen ilk Türkmen kurultayında vekâleten başkanlığı yürütmüştür, ayrıca Londra’da Irak Türkmen Cephesi temsilciliğini yapmıştır.

Mustafa Kemal 2002 Aralık ayında Londra’da düzenlenen Iraklı muhalefetin toplantısına Türkmen delegeleri arasında yer almıştır, 2002 Ocak ayında Kuzey Irak’ta yapılan Irak Türkmen Cephesinin üçüncü genel kurulunda ise partinin onursal başkanı olmuştur.

Mustafa Kemal canını, kanını bu milli Türkçülük davasına vererek, milletimizin milli haklarını yıllar boyunca korumakla, Saddam rejimi düştükten hemen sonra durmadan beklemeden tüm dava kan kardeşlerini toplayarak milli Türkmen haklarını savunmak üzere Kerkük Türkmen şehrine girmiştir her bir yere milli Türkmen bayrağını Irak Türkmen Cephesinin bayrağını asarak Türkmenlerin haklarını elde etmek için tüm yorgunluk çalışmalara katılmıştır.

Yayçılı Türkmenleri her bir yerde savunarak Kerkük valilik meclisinden protesto etmek için meclisten çekilmiştir, bunun yanında Araplarda onu desteklemekle yardımcı olmuşlardır, Protesto sonucu mecliste iki Türkmen üyelik yer kazanmıştır.

Mustafa Kemal şehit olmadan birkaç ay önce Irak Milli Türkmen partisi genel başkanı seçilmiştir.

Şehidimiz Yaycılı 15 Mayıs 2004 Cumartesi Saat 11-00 Kerkük’ün Tuzhurmatu kesiminde ateş açılarak bir saldırı sonucu dava arkadaşı Fazıl Namık ile liderimiz şehit olmuşlardır.

Şehit liderimizi hiçbir zaman büyük Türk milleti unutmayacaktır, yeni kuşaklarımız atılgan erlerimiz hep milli Türkçülük milli davasıyla yollarını aydınlatacaklardır. Çünkü hiçbir zaman liderler ölemezler davaları sonsuza tek sürecektir yeni ışıkları parlak umutlu günleri doğdurmak için aydınlatmak için artık Mustafa Kemal’in milli Türklük bayrağını Kerkük, Erbil, Altunköprü, Musul, Tuzhurmatu, Mendili, Hanekın, Aziziye, tüm Türkmeneli topraklarında, yerlerinde yiğit erlerimiz, gençlerimiz taşmaya devam edeceklerdir...



ŞEHİT LİDER MUSTAFA KEMAL YAYÇILI’NI

ANARKEN



Yüreğimiz dert bastı, Kerkük’ten geçti bugün

Zalim düşman yiğidim, bir daha seçti bugün

Yeni şehit eklendi, Albümümü açtı bugün

Doğuş okulun koran, gitti Yaycılı Kemal

Soysuz ırkçı düşmanlar, yıktı Yaycılı Kemal

¨ ¨ ¨

Mavi Türkmen bayrağın, tüm gücüyle taşardı

Yiğitlik adresiyle, içimizde yaşardı

Millet aşk duygusuyla, Türklük ile coşardı

Yüce tarihe yazdın, adın Yaycılı Kemal

Sana ağlıyor erkek, kadın Yaycılı Kemal

¨ ¨ ¨

Umudumuz Türk tarihin, bize rehber olacak

Gönlümüzde sevgini, yaşayacak dolacak

Sana el uzatanlar, cazsını bulacak

Milli Türkmen bayrağın, erler taşar Kemal’im

Senin liderliğinle, ölüm aşar Kemal’im

¨ ¨ ¨

Türkmen gençlere bir bak, ayrılmadı dizinden

Türkçe okul radyoyla, birlik oldu sözünden

Yolumuz çok parlaktır, uzak gören gözünden

Türklükle gök katına, çıktın Yaycılı Kemal

Çaresiz boynumuzu, büktün Yaycılı Kemal

¨ ¨ ¨

Kemal Kardeş Türkmen’le, çağlıyor da çağlıyor

Anne, Baba, Bacıyla, ağlıyor da ağlıyor

Her gün zalim düşmanlar, dağlıyor da dağlıyor

Bütün Türkler ayakta, hakkın alını Kemal

O an Kerkük’te marşlar, hızla çalını Kemal

Şiir: Sadun KÖPRÜLÜ

No comments: