Monday 17 May 2010

EBRU SERGİSİ-Kerküklü Ersen Beyatlı ve Müjde Yahyaoğlu Renklerin Suyla Dansında Eserlerini Sergiledi.



EBRU SERGİSİ-Kerküklü Ersen Beyatlı ve Müjde Yahyaoğlu Renklerin Suyla Dansında Eserlerini Sergiledi.


Koç Üniversitesi öğrencilerinden Ebru sanatçıları bir grup genç ilk kez Ebru Sergisi düzenledi. Uzun süreden beri Ebru ustası Mehmet Eray Atay’dan aldıkları özel eğitim sayesinde ilk meyvesini İstanbul İstiklal Cad. Hayriye Sok. Cezayir Sanat Galerisinde sergilendi.

Sergide Kerküklü Ersen Beyatlı (Kerkük 1985) ve Müjde Yahyaoğlu (Kerkük 1990) beşer tabloyla izlerini sergide gösterdi. Son yıllarda yoğun ilgi çeken Ebru sanatı bir anlamıyla renklerin suda dansı olarak ta tarif edilmektedir. Özel merak ve yetenek gerektiren Ebru Sanatı usta çırak ilişkisinin büyük katkısı olan bir sanat dalı olduğu bilinmektedir.

Özel ilgi ve eğitim gerektiren Ebru sanatı hakkında tablolarını bize anlatan Ersen Beyatlı şöyle konuştu:Çok sabır ve titizlik gerektiren bir sanat dalı; usta çırak ilişkileri sayesinde ancak öğrenebilirsiniz. Çok eskilere dayanan ve şimdiye kadar Türk sanatında kendini gösteren bir sanat dalıdır. Kullanılan malzemeler hemen hemen doğal ve özeldir. Her tablo için özel ders gerektirir, her konu için ayrı bir atmosfer ve çalışma gerektiren bir sanat. Sergiye katılan sanatçıların genç olmasını (20-25 yaşarası) Müjde Yahyaoğlu’ya şöyle aktardı bizlere:Hocamızın desteğiyle ve atölyede beraber çalıştığımız arkadaşlarımızın ortak bir fikri idi bu sergi. Genç yeteneğin böyle bir sanat mirasına sahip çıkması sergiye ayrı bir özellik kattı.

Çok şükür ilk günden büyük bir ilgi gördü sergimiz. Ayrıca iki Kerküklü Türkmen’inde böyle bir sergide yer alması gurur vericidir.
Ziyaretçilerin ilgisine sergi iki ayrı tarihlerde ve ayrı salonlarda devam edecektir:


Cezayir Sanat Galerisi (İstiklal Cad. Hayriye Sok.) 15 – 18 Mayıs 2010 Saat: 10.00 – 18.00

Koç Üniversitesi Sanat Galerisi. 20-31 Mayıs 2010 Saat: 10.00 – 18.00

No comments: