Thursday 15 September 2011

KERKÜK’TEKİ TÜRKMENLER YİNE HEDEF TAHTASI

KERKÜK’TEKİ TÜRKMENLER YİNE HEDEF TAHTASI



Türkmenler Kerkük’te fidye karşılığı adam kaçırma çetelerin ve teröristlerin hedefi olmaya devam ediyor.Dün akşam bir Türkmen genci daha kimliği belirsiz yasa dışı silahlı kişilerce kaçırılmak istendi.Olay Kerkük’ün Tisin bölgesinde meydana geldi.
Türkmen genci Hişam Behcet yanında bulundurduğu kişisel silahla karşılık vermesi üzerine çeteleri geri püskürttü.
Karşılıklı silahların konuştuğu olayda Türkmen genci yaralanırken çeteler olay yerinden kaçtı.
Son iki haftadan beri Kerkük’te olaysız gün geçmiyor ve hedefte yine Türkmenler var.Dün akşam saatlerinde bir Türkmen genci daha kaçırılmak istendi.Kimliği belirsiz yasa dışı silahlı kişiler dün akşam saatlerinde iki ayrı araçla Kerkük’ün Hadra bölgesinden Tisin bölgesine gittiği sırada Türkmen genci Hişam Behcet Hikmet’i takip etti.Tisin bölgesine gelindiğinde Özel Haşimi Tüp atölyesinde idare müdürü olarak çalışan Hişam Behcet kaçırılmak istendi.
Takip edildiğinin farkına varan Türkmen genci tedibirini aldı.

Tisin bölgesine gelindiğinde çeteler Türkmen gencin arabasını sıkıştırıp ona ateş açtılar,Türkmen genci Hişam Behcet ise yanında bulundurduğu kişisel silahıyla onlara karşılık verdi ve çeteleri geri püskürttü.Bu tepki üzerine çeteler olay yerinden ayrıldı.Hişam Behcet yaralandı.Olay yerine gelen Kerkük Acil Müdahele Polis Kanuni ve Soruşturma Müdürü Yarbay Hadi Bekir Ağaoğlu Türkmeneli televizyonuna konuştu.
Çeteleri vermiş olduğu tepkiyle çeteleri geri geri püskürten Türkmen genci Hişam Behcet’in babası Hehcet Hikmet Türkmeneli televizyonuna konuştu.
Olayda yaralanan Türkmen genci Behcet Hikmet Kerkük Devlet Hastenesine kaldırıldı.Karşılıklı çatışmada sol kolundan yaralanan Hişam Behcet’in durumu iyi göründü.
Bu arada Irak Türkmen Cephesi Kerkük il başkanı Kasım Kazancı, saldırıya uğrayan Türkmen vatandaşı Hişam Behcet’i evinde ziyaret etti.

Terör saldırısından maruz kalan Türkmen vatandaşı Hişam Behvet’e geçmiş olsun dileklerini sunanan Kasım Kazancı, Türkmenlere yönelik saldırıların durdurulmasını istedi.
Hükümetin Türkmenleri korumaktan aciz kalması durumunda Türkmenlerin kendilerini korumaları için silah taşımaya başvuracaklarını söyleyen Kazancı, Türkmen gücü teşkil edilmesini istedi.
turkmenelitv

No comments: