Monday 28 March 2011

Altunköprü katliamı anma töreninde: Kürtler Türkmen ögrencilere saldırdı

Irak’taki etnik gruplara arasındaki kardeşlikten sürekli dem vuran Kürt partileri, Türkmenlere karşı olan tahammülsüzlüklerini bir kez daha sergilemekten çekinmediler.


Kerkük Teknoloji Enstitüsünde bu sabah Türkmen öğrenciler tarafından organize edilen Altunköprü Katliamının 20. yıl dönümü anma etkinliklerine Kürt grupların sözlü ve fiziksel saldırıları sonucu büyük bir kavgaya dönüştü. Görgü tanıklarından edinilen bilgilere göre olay yerine gelen polislerin de Kürt grupların bu saldırısına engel olmak için pek istekli davranmadığı yönündedir.

Çok sayıda öğrencinin yaralandığı olayda asayişi sağlamakla görevli olan polislerin saldırıya seyirci kalması Kerkük’teki güvenlik güçlerinin çoğunlukla Kürt Peşmergelerin kontrolünde olmasına yorumlandı. Bölgedeki kaynaklardan alınan bilgiye göre, geçtiğimiz günlerde, Halepçe Katliamı anma etkinlikleri Kürt gruplarca abartılı bir şekilde kentin birçok kamu kuruluşlarında çeşitli etkinliklerle anıldığı ve gösterilerin olaysız son erdiği bildirilmektedir Alınan son bilgilere göre, Kürt partilerine mensup gruplar olay sonrasında Kerkük Teknoloji Enstitüsü önünde gövde gösterisinde bulundukları ve Kentteki tansiyonun giderek yükseldiği yönündedir. Bölge sakinlerinin olayların kontrolden çıkmasından korktukları gelen haberler arasındadır.

Türkeş MUHTAROĞLU

No comments: