Monday 6 April 2009

III. IRAK TÜRKMEN BASIN KONSEYİ KURULTAYI




III. IRAK TÜRKMEN BASIN KONSEYİ KURULTAYI
İstanbul, 10–12 Nisan 2009



BASIN AÇIKLAMASI


III. Irak Türkmen Basın Konseyi Kurultayı10–12 Nisan 2009 Tarihleri Arasında İstanbul’da Toplanıyor


Irak Türkmenlerinin medyasına hizmet eden yazılı ve görsel basın mensupları arasında diyalog oluşturmak, bu alanda çalışanlarının amaçlarına ulaşmasını sağlamak, Türkmen basınının güçlenmesine katkıda bulunmak; tarafsız, bağımsız, doğru ve düzeyli habercilik anlayışı ile Irak ve dünya kamuoyunu bilgilendirmek; Türkmen davasının tanıtımını ve ülke topraklarının birliğinin, saygınlığının ve kutsallığının korunması yolunda Irak Türkmenlerinin yaptığı çağrıyı duyurmak; yazılı, işitsel ve görsel medya alanında çaba harcayan Türkmenler arasında düşünce, bakış, dayanışma, iş ve söylem birliğini pekiştirmek amacıyla III. Irak Türkmen Basın Konseyi Kurultayı 10–12 Nisan 2009 tarihleri arasında İstanbul’da toplanacaktır.


Gazete, dergi, televizyon, radyo, web sitesi ve benzeri iletişim araçlarında çalışan Irak Türkmen yazılı ve görsel medya mensuplarından 100 dolayında delegenin katıldığı kurultaya Kerkük’ten, Bağdat’tan, Musul’dan, Telafer, Tuzhurmatu ve Erbil’den, ABD ve Kanada’dan, İngiltere, Almanya, Fransa, Hollanda ve Danimarka’dan, Avustralya ve Türkiye’den yazı işleri müdürü, editör, başyazar, gazeteci, yazar, muhabir ve web sayfası yöneticileri gibi medyaya yönelik kendi alanında çaba gösteren Türkmen temsilciler katılacaklardır.


Kurultaya ayrıca Arap ve Batı dünyasından 20’ye yakın tanınmış medya temsilci, yazar, gazeteci ve muhabir katılıyor. İstanbul-Osmanbey, Ramada Plaza İstanbul otelinde yapılacak olan kurultay, 10 Nisan 2009, Cuma günü saat 14.30’da Balo Salonu’nda yapılacak açılış oturumu ile başlayacaktır. 3 gün sürecek kurultayda paneller, seminer ve oturumlar yapılacaktır. Kurultay 12 Nisan 2009 Pazar günü sonuç bildirisinin açıklanacağı kapanış oturumu ile çalışmalarını tamamlamış olacaktır.


Düzenleme Komitesi


Prof. Dr. Suphi SAATÇİ
Irak Türkmen Basın Konseyi Genel Sekreteri


Mehmet TÜTÜNCÜ
Türkmen Basın Konseyi Üyesi


Şükran KAYACI
Türkmen Basın Konseyi Üyesi


IRAK TÜRKMEN BASIN KONSEYİ
Nevbahar Mahallesi Kuka Sokağı Huzur Apt. Nu: 1/1
Fındıkzade-Fatih/İSTANBUL


Tel: (0212) 584 00 75
Faks: (0212) 584 00 76


No comments: