Monday 7 June 2010

İTC Türkiye Temsilcisi Sadun KÖPRÜLÜ Afyon'da, Türkmen Şölenine katıldı.

07 Haziran 2010, Pazartesi.

Irak Türkmen Cephesi Türkiye Temsilcisi Sadun Köprülü Afyonkarahisar'da, Oğuz Boyu Yörük ve Türkmenler Derneği'nin düzenlediği Türkmen Şölenine katıldı. Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Afyon Valisi, siyasi parti temsilcileri, bir çok dernek başkanı ve misafirlerin katıldığı şölene ilgi büyük oldu.

Şölen davetli konukların konuşmları ile başladı. Irak Türkmen Cephesi Türkiye Temsilcisi Sadun Köprülü'de bir konuşma yaptı. Şölene davet edenlere teşekkür ederek konuşmasına başlayan Köprülü, Irak Türkmenleri'nin en samimi sevgi ve selamlarını getirdiğini söyledi.
Irak Türkmenleri'nin yaşamış olduğu zorluk ve sıkıntılara rağmen kimliklerini kaybetmediklerini, nesilden nesile kültürlerini aktararak baskı ve zulme karşı ayakta kalmayı başardıklarını söyledi. Kerkük'te, Erbil'de Telafer'de ve diğer tüm Türkmen yerleşim bölgelerinde yaşayan Türkmenler'in gözünde ve gönlünde Türkiye'nin yeri hep ayrı olmuştur diyen Köprülü, her zaman yanımızda olan Türkiye ve Türk halkına teşekkür ediyorum diyerek sözlerini tamamladı.
Şölen süresince bir çok Yörük ve Türkmen dernek yöneticisi ile ikili görüşmeler yapan Köprülü, Irak Türkmenleri, ve Irak Türkmen Cephesi hakkında bilgi verdi.

No comments: